Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова присъства на освещаването

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова присъства на освещаването
Коментари Харесай

Дариткова присъства на освещаването на православен храм в девинското село Брезе

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова участва на освещаването на православен храм в девинското село Брезе. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейската света Литургия в църквата “Св. Йоан Предтеча ”.

Идеята за построяването на светата обител е от 1995 година, а първата копка е била направена през месец май 2003 година. Откриването на храма се трансформира в празник за селото, тъй като се извърши едно предпочитание на хората, ктиторите и донорите след толкоз доста години в девинското село да имат черква.

Даниела Дариткова съобщи, че за нея духовното образование е доста значимо, тъй като през вековете православната религия е крепила. „ Правителството постоянно е подкрепяло и продължава да поддържа българското православие, като възвръща, ремонтира и строи нови храмове и манастири. През годините Политическа партия ГЕРБ е подпомагала и голям брой мюсюлмански храмове, както и други вероизповедания “, добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

На освещаването участваха и кметът на Смолян Николай Мелемов, регионалният шеф Недялко Славов, общинският консултант от ГЕРБ Руси Чаушев, духовници, посетители и поданици на Брезе
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР