Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова ще организира

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова ще организира
Коментари Харесай

Здравната комисия ще изслуша управителя на НЗОК за починалото дете

Председателят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова ще провежда чуване в Народното събрание на шефа на Националната здравноосигурителна каса поради случая с умрялото дете,  което не дочака решение за лекуване. Това заяви пред доктор Дариткова в качеството си и на ръководител на комисията по опазване на здравето в Народното събрание.
 

" Аз ще поканя всички на съвещанието на комисия, на което ще изслушаме шефа на НЗОК, и се надявам това да бъде от изгода на всички. Това ще даде опция, в случай че има недостиг на административен потенциал, той да бъде напълнен. Защото недостиг на средства няма . Средствата за този тип лекуване се обезпечават от държавния бюджет ", подсигурява Дариткова. Тя посочи, че тези пари не се вземат от здравните осигуровки в НЗОК.
 
Дариткова напомни, че точно Народното събрание е взел решението за прекачване на активността на Фонда за лекуване на деца към Здрашната каса , с цел да се усъвършенства работата му и да се форсира вземането на решенията за лекуването на нуждаещите се деца. " Защото и преди имаше сигнали за закъснение на решения за лекуване в чужбина и по някаква причина се прехвърляха отговорностите сред двете институции ", вметна Дариткова.  
Погледнете към небето... По чисто е нали?!? Нашето слънчице язди кончета из зелените небесни поляни! Няма системи, няма...
Публикувахте от в  " Аз поемам ангажимент да направя чуване в комисията по опазване на здравето , с цел да може да се обясни през тези три месеца, в които действа, да се обясни какви са периодите за отговор на преписките и какво се случва, с цел да бъде в полза на децата тази промяна ", сподели ръководителят на комисията по опазване на здравето.
 
По-късно Даниела Дариткова удостовери желанието си и в декларация от парламентарната естрада в отговор на настояването на Българска социалистическа партия за чуване на шефа на Здравната каса в Народно събрание. Тя изрече съболезнования на фамилията на детето и прикани нещастието да не се политизира. " За страдание се случват смърти в България. Има нелечими заболявания. Не можем политически да използваме това тук от тази естрада ", съобщи в Народно събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР