Председателят на ПГ на ДПС и кандидат-лидер на партията Делян

...
Председателят на ПГ на ДПС и кандидат-лидер на партията Делян
Коментари Харесай

Сутрешният блок на Пеевски: Нова порция критики срещу Денков от крепителя на сглобката

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи и кандидат-лидер на партията Делян Пеевски подхвана от рано заран персоналните си рецензии против премиера Николай Денков, няколко дни откакто той го прати да " ", в случай че е неудовлетворен от дейностите на кабинета по снегопочистването.

Пеевски упреква Денков за това, че четвърти следващ ден " страната е скована от липса на електрозахранване, топлоенергия, затворени пътища, бедстващи обитаеми места, затворени аптеки, заключени кабинети на незабавна помощ, неработещ телефон за незабавни случаи и така нататък ".

Според последната информация в сряда заран - близо 27 000 семейства в страната още са без ток, 5000 от тях са в Софийска област, а няколко квартали в столицата са без парно поради повреди.

На този декор, съгласно Пеевски, министър председателят си направил " много съмнителна пиар акция ", поради това, че разпоредил БДЖ да провежда трен за 50 деца от шампионат по информатика, тъй че да се приберат от София в Североизточна България в неделя.

Това се е случило след позвъняване на тяхната учителка Бисерка Йовчева, която се познава с Денков по професионална линия. Тя е била ръководителка на тима на състезателите.

Тук Пеевски внушава, че Николай Денков бил " непосредствен прочут, съвсем родственик " с шефа на " Еврохолд " и " си пие питието постоянно " с него, по тази причина трябвало да го накара " спешните екипи да работят на цялостни обороти и да възстановят електрозахранването в засегнатите региони ".

" И за какво да вземем за пример не публикувате този собствен персонален телефон на уеб страницата на държавното управление, с цел да се обаждат хората, да помагате ", продължава Пеевски с популистки звук, като дава за образец мъжа, който нахлу в постройката на енергото в Силистра в символ на митинг, че няма ток от 24 часа.

На финала депутатът от Движение за права и свободи афишира, че следва партията да внесе " предложение за отпадане на условието за осъществяване единствено на електронни предписания " - мярка, която Министерството на здравеопазването по този начин или другояче вкара особено за изписването на антибиотици преди дни с краткотраен период от 8 декември 2023 до 1 април 2024, с цел да се усъвършенства софтуерът.

" Последните дни демонстрираха, че това недомислие заплашва живота и здравето на болните, останали без нужните лекарства, тъй като аптеките нямали ток. Но Вашата некадърност да водите страната и държавното управление в рецесия, не можем да компенсираме и няма да останем безмълвни пред управническия ви неуспех ", декларира още Пеевски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР