Председателят на ПГ "БСП за България" Корнелия Нинова заявява в

...
Председателят на ПГ "БСП за България" Корнелия Нинова заявява в
Коментари Харесай

Нинова: Няма да получаваме възнаграждение за периода на отсъствие от парламента

Председателят на ПГ "БСП за България " Корнелия Нинова декларира в писмо до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, че народните представители от левицата няма да употребяват командировъчни средства от Народното събрание /НС/, както и служебни коли, разноски за гориво и нощувки в изборните им региони.

В писмото, което е получено и от Българска телеграфна агенция, се показва също, че Парламентарната група на "БСП за България " няма да получава и заплащане за интервала на неявяване от Народното събрание.

Нинова е отбелязала още, че организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнагражденията на депутатите, е в пълномощията на ръководителя на Народното събрание. Лидерът на социалистите е поискала, когато се пристъпи към промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, да бъде прегледан и импортираният от група народни представители от "БСП за България " план за понижаване и заледяване на заплатите на депутатите. Необяснимо за мен той не се преглежда към този момент близо три месеца, е показала Нинова и е допълнила, че е неприемливо в изискванията на възходяща беднотия и неравенства заплатите на депутатите да се усилват автоматизирано на всеки три месеца с растежа на междинната заплата на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР