Председателят на партията Нашият дом Израел Авигдор Либерман обяви, че

...
Председателят на партията Нашият дом Израел Авигдор Либерман обяви, че
Коментари Харесай

Либерман няма да подкрепи нито Ганц, нито Нетаняху, задават се нови избори в Израел

Председателят на партията " Нашият дом Израел " Авигдор Либерман разгласи, че няма да сплоти сили нито със " Синьо и бяло " на Бени Ганц, нито с " Ликуд " на Бенямин Нетаняху, което значи, че Израел се насочва към невиждани трети парламентарни избори в границите на една година.

На среща на партиите Либерман твърди, че партиите на Ганц и Нетаняху са отказали да създадат компромис в договарянията за коалиция.

" Смятам, че и двамата са отговорни ", посочи той пред публицисти, добавяйки: " Единственото нещо, което застана сред нас и държавното управление на единството, са персоналните стратегии. "

Коментарите на Либерман идват, до момента в който крайният период в среднощ наближа за Ганц да показа съдружно държавно управление.

Ако Ганц не успее, което към този момент е съвсем несъмнено, страната навлиза във последния 21-дневен интервал за претендента да показа болшинство, преди да бъдат свикани нови парламентарни избори.

Либерман също по този начин разкритикува " неналичието на водачество ", проявена от Нетаняху и Ганц по време на договарянията за държавно управление на единството.

" Единият отхвърли да одобри компромиса на президента Реувен Ривлин, другият отхвърли да се откаже от десния си, месиански блок ", акцентира той пред публицисти.

" Не оставих нито един необърнат камък в опита си да реализира държавно управление на единството, както обещахме ", уточни той, допълвайки: " Ако бъдем въвлечени в избори, това ще бъде заради липса на водачество. "

Либерман упреква Нетаняху в " подчиняване на цялото придвижване " Ликуд " към ултраортодоксалните ". Той жигосах " антиционистката коалиция " сред арабски и ултраортодоксални партии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР