Председателят на партия Има такъв народ Слави Трифонов даде безпрецедентна

...
Председателят на партия Има такъв народ Слави Трифонов даде безпрецедентна
Коментари Харесай

ИТН чака 8,5% на изборите, Слави не казва с кого би се коалирал

Председателят на партия " ИТН " Слави Трифонов даде невиждана конференция пред медиите, на която публицистите имаха опция да зададат всевъзможни въпроси. Нещо, което не се е случвало с години, като напоследък обществените изяви на Трифонов са самостоятелни изявленията, изяви пред партийния актив или такива по личната му телевизия 7/8.

В началото на конференцията бяха показани резултати от социологическо изследване, осъществено от третата по величина в света социологическа организация " Ипсос ", поръчано от Има Такъв Народ. Според данните от него 53% от хората са съгласни да има референдум за президентска република, събирането на подписи за какъвто започва Има Такъв Народ преди дни (линк), 45% желаят разширение на пълномощията на президента, а 43% желаят те да останат същите. Данните на " Ипсос " демонстрират и друго - партията на Трифонов би влезнала сигурно в идващия парламент след изборите, които ще се проведат на 2 април. Има Такъв Народ взимат 8,5% от гласовете, спечелили биха били ГЕРБ с 25,3%, следвани от Политическа партия с 17,3%, Демократична България с 11,9%, " Възраждане " с 11,7%. Изненадващо невисок е прогнозният резултат на Движение за права и свободи, който е под чертата за влизане в Народното събрание - 3,5%, само че това са дължало на това, че респондентите са били от цялата страна, като не е взет поради вота от Турция, както и районното систематизиране за гласовете на Движение за права и свободи.

Като цялостно съвпадане дефинира стартът на събирането на подписи за осъществяване на референдума за президентска република тъкмо в края на живота на 48-то Народно заседание, дефинира водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

Не са водени диалози с президента Румен Радев по тематиката за прекосяването към президентска форма на ръководство, увери Трифонов. " Не сме водили диалози с Радев за концепцията, която имаме. Той не знае за тази наша цел, няма никакво присъединяване. Той си води президентството, а ние си водим това, което считаме, че е вярна ", сподели политикът и някогашен шоумен.

Неколкократно запитан от News.bg дали вижда партии, с които " ИТН " биха могли да се коалират в бъдещия парламент обаче, Трифонов отговори уклончиво и без никаква конкретика. " Ще създадем всички допустимо, с цел да бъде Народното събрание работещ ", повтори няколоко пъти той, отказвайки да назове съответни партии.

А по какъв начин си изяснява Трифонов отлива на гласове от Има Такъв Народ, които от първа политическа мощ се сринаха до 3,8%, което ги остави отвън актуалното Народно заседание?

" Човек, който сгреши, е почтено да каже - аз сгреших. Достойно е да изиска опрощение. Аз считам, че смяната в резултатите на Има Такъв Народ е обвързвана с неудовлетворени упования към това, което е имало от хората. Нямахме опция да съставим държавно управление, когато спечелихме изборите, тъй като партиите, с които можеше да се съюзим, отхвърлиха и то обществено. (...) В идващия парламент можехме да съставим държавно управление и вие сте очевидци на това, което се случи. Хората очевидно са разочаровани, ние вършим това, което считаме, че е редно ", съобщи партийният водач. Освен това, счита той - доста от хората дали своят вот анти-ГЕРБ, като в началото тези гласове отишли в Има Такъв Народ, а по-късно в " Продължаваме промяната " като нова политическа мощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР