Председателят на парламентарния комитет за Косово Милован Дрецун обвини български

...
Председателят на парламентарния комитет за Косово Милован Дрецун обвини български
Коментари Харесай

Съветник на Вучич избухна: Български разузнавачи в Скопие работят срещу Сърбия

Председателят на парламентарния комитет за Косово Милован Дрецун упрекна български разузнавачи в дестабилизиране на района. Това е следващо скандално изказване против страната ни през последните десетина дни.
В изявление за вестник " Курир " Дрецун твърди, че " преди два месеца в Скопие е образуван мощен разследващ екип, който работи под прикритие в един огромен западноевропейски авто цех ".
" Неговата цел е да бъде блокирано постигането на компромисно решение сред Белград и Прищина. В този екип работят разузнавачи от България, Северна Македония, Германия и Албания ", твърди още Дрецун, който се счита за един от най-приближените на президента Александър Вучич и външния министър Ивица Дачич.
" В обособени прилежащи страни се води мощна акция против постигането на каквото и да е компромисно решение сред Белград и Прищина. Скопие се трансформира в мощен разследващ център за работа против държавните ползи на Сърбия ", споделя още Милован Дрецун.
" Всяко компромисно решение е главният стабилизиращ дирек в района. Липсата на компромис сред Белград и Прищина е подготовка за нови конфликти в района и основаването на " Велика Албания ", прибавя той.
Сръбският държавен чиновник прикани македонските управляващи да отговорят какви са задачите на този разследващ екип, който " вреди изцяло на Сърбия ".
" Какво могат да създадат, с изключение на да събират информация и да популяризират дезинформация. Този екип няма за цел да пази нашите ползи, а да работи против тях. Това по никакъв начин не е безобидно. Могат да създадат някоя медийна и политическа измама и да провокират даже и конфликти ", споделя още Дрецун.
Известен със мощно националистическите си възгледи, Дрецун постоянно се изявява в медиите със скандални изказвания, най-много ориентирани против Албания и Косово. 
Само преди седмица Дачич насочи скандални изказвания по адрес на България и премиера Бойко Борисов още веднъж по отношение на косовския въпрос. По-късно той упрекна медиите за абсурда.
Борисов прикани Дачич обществено да му се извини. Впоследствие сръбският външен министър назова спора " неразбирателство " и увери, че е завършен, само че без да се извини непосредствено на българския министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР