Председателят на парламентарната земеделска комисия Пламен Абровски призова вицепремиера Корнелия

...
Председателят на парламентарната земеделска комисия Пламен Абровски призова вицепремиера Корнелия
Коментари Харесай

Шефът на земеделската комисия иска пари за горски пътища да се прехвърлят към животновъдството


Председателят на парламентарната земеделска комисия Пламен Абровски прикани вицепремиера Корнелия Нинова да разпореди на министъра на земеделието да пренасочи към отглеждането на животни 72 млн. лв., които сега са ориентирани към създаване на горски пътища.

Южно централно държавно дружество е оповестило социална поръчка за горски пътища на стойност 72 млн. лева с Данък добавена стойност, показва Абровски. " Тези средства идват от българската гора. Това са пари, които предприятието е икономисало от сечта. Т.е., това са наши пари. В момента ние би трябвало да запонем да гледаме Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет. Тези средства могат да бъдат безусловно умерено трансферирани ".

Парите би трябвало да се трансферират към отглеждането на животни, което е бедствено състояние, счита той: " Те имат потребност от една глътка въздух. Имат потребност от помощ. Всяка една стотинка, която ние влагаме през днешния ден в българското земеделие, ще ни се върне многократно под формата на продоволствената ни сигурност, под формата на храна за нашите деца. "

Абровски изясни, че земеделието е сектор на Българска социалистическа партия и съгласно него е редно партийният водач да се ангажира персонално с съответни решения в бранша, съобщи БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР