Председателят на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и

...
Председателят на парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Емил Димитров-Ревизоро

Председателят на парламентарната Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система Емил Димитров е главният вносител на плана, който провокира митинги и повдигна подозрения за лобизъм.

© Анелия Николова Председателят на парламентарната Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система Емил Димитров-Ревизоро от Вътрешна македонска революционна организация прокара дефинитивно противоречивия закон за регулация на компаниите от бранш горива. Нормативният акт се приема с претекст да се изсветли този пазар, само че на процедура по-скоро наподобява на опит на огромните компании от Българската петролна и газова асоциация отпред с " Лукойл България " да лимитират конкуренцията. С текстовете се вкарва регистрационен режим за търговците с горива, както и условия за висок уставен капитал и банкови гаранции за компаниите от бранша, които на процедура ще изтласкат дребните от пазара.

В допълнение - поради този закон България рискува наказателна процедура от Брюксел. Няколко министерства предизвестиха, че текстовете изискват нотификация, само че депутатите ги подцениха и умишлено сътвориха причина страната да бъде санкционирана от Европейска комисия.

Проектът бе импортиран през март от огромна група народни представители отпред с Димитров, само че бяха отхвърлени на няколко комисии в Народното събрание и получиха негативни мнения от три министерства. Сега изненадващо ГЕРБ промени позицията си и законът стигна до пленарна зала с гласовете на народни представители от всички парламентарни сили и макар митингите на дребните търговци на горива.

Проектът сътвори разтърсвания в редиците на Обединени патриоти. Срещу текстовете застана вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов, който съобщи, че ще сезира Европейската комисия, защото с признатите промени се нарушават европейски наставления и конкурентни права.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР