Председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Борис Ячев,

...
Председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията Борис Ячев,
Коментари Харесай

Председателят на комисията за борба с корупцията в НС: Няма нужда от промяна в закона

Председателят на парламентарната комисия за битка с корупцията Борис Ячев, който е заместник-председател на НФСБ, изясни пред публицистите отсъствието си от съвещанието на КСНС. Той счита и че не е нужна смяна в закона и във формулата за избор на антикорупционния орган, написа Българска телеграфна агенция.
Президентът изиска кадрови промени в КПКОНПИ и разгласи „ краха ” на антикорупционния закон Румен Радев разгласи, че на КСНС не е постигнал консенсус с ръководещите за казуса с подкупите по високите етажи на властта
„ Служебно бях възпрепятстван през днешния ден в 13.00 часа да участвам и с решение на комисията от четвъртък е препоръчан зам.-председателят Спас Гърневски да показа мнението на комисията по тематиката, обвързвана с надзор на КПКОНПИ”, уточни Ячев.

„ Днес сутринта разбрах, че от Президентството не са поискали различен с изключение на ръководителят да участва и Спас Гърневски не е на Консултативния съвет”, добави той.

Ячев уточни, че антикорупционната комисия в Народното събрание реализира парламентарен надзор върху КПКОНПИ посредством регулярни чувания и приемане на отчет един път годишно, само че няма действен надзор.
Без общо решение приключи КСНС при президента Българска социалистическа партия упрекна ръководещите, че неодобряват опитите за битка с корупцията
Според него не е нужна смяна в закона и във формулата за избор на антикорупционния орган.

Борис Ячев напомни, че този спор дали президентът да назначава ръководителят на КПКОНПИ е извършен преди година и половина и означи, че се е приело това, което е норма във всички демократични страни - да бъде избиран от Народното събрание.

Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР