Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов подаде

...
Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване проф. Костадин Ангелов подаде
Коментари Харесай

Костадин Ангелов внесе сигнал в службите с искане за проверки във фирми, изнасяли лекарства

Председателят на парламентарната комисия по опазване на здравето проф. Костадин Ангелов подаде сигнали до Министерство на вътрешните работи и Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) с искане да извършат инспекции на компании, изнасяли медикаменти. Това заяви самият Ангелов в профила си във Facebook. 

" Ето кои са изчезналите лекарства в България. Доста от тях са животоспасяващи! В Комисията по здравеопазване стана ясно, че неналичията се дължат главно на успореден експорт от България. Затова към този момент алармирах на министъра на вътрешните работи и ръководителя на ДАНС, с молба да извършат инспекции на компаниите, изнесли тези лекарства. Длъжни сме да осигурим медикаменти на българските жители! Няма страна в света, която да не може да се оправи с паралелния експорт на лекарства от личната ѝ територия. Стига да го пожелае същински. ", написа проф. Костадин Ангелов.

В сигнала до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и до ръководителя на ДАНС Пламен Тончев проф. Ангелов насочва молба да се ревизират по дни, количества и компании изнесените медикаменти в интервала 1 януари – 31 юли 2023 година. В оповестения в профила му лист с медикаменти, който е възложен от Изпълнителната организация по медикаменти, са включени сигнали и данни за изчезнали инсулини, нискомолекулни хепарини, човешки имуноглобулин срещу хепатит Б и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР