Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред

...
Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Цветанов се срещна с Рьотле

Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна през днешния ден в Народното събрание с основния прокурор на Бавария Рейнард Рьотле, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

На диалога са участвали и старши прокурорите Клаус Рухланд и Йоахим Етенхофер, както и заместител основният прокурор Ася Петрова. Германската делегация е на тридневно работно посещаване у нас.
"Ние постоянно сме възприемали Бавария като наш сътрудник и за нас е доста значимо това партньорство във всички области да продължи ", е декларирал Цветан Цветанов, представен в известието. Той е изтъкнал, че още от времето, през което е бил вътрешен министър, фрагменти на министерството са били пращани на образования в Бавария, което е асъдействало доста за построяването на техния потенциал.



Цветан Цветанов е споделил с гостите от Бавария, че откакто Бойко Борисов е станал министър председател, са били основани профилирани съдилища и профилирана прокуратура. "По-късно направихме и законови промени, с които разширихме техните пълномощия и те към този момент имат опция да проверяват корупция по високите етажи на властта ", е добавил още той. "Предстои второто четене на Закона за киберсигурността и на Закона за отбрана на персоналните данни. Всяка една смяна, която сме правили в Наказателен кодекс, е съгласувана с българската прокуратура и с представителите на правосъдната власт, а те от своя страна постоянно са участвали на дебатите в българския парламент, съпътстващи приемането на законодателството ", е показал ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. "Беше основана и Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/, която е приемник на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество ", е споделил още той.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред е подчертал, че от първия мандат на държавното управление на Бойко Борисов има ясна воля за битка с проведената престъпност, контрабандата и корупцията. "Заедно с прокуратурата имахме знакови каузи против групи за отвличания и поръчкови убийства, които завършиха с доживотни присъди без право на подмяна. Много огромна заслуга тогава имаше и сегашният заместител основен прокурор Ася Петрова ", е отбелязал той.

Цветан Цветанов е коментирал, че с цел да се осъществят всички цели на страната в правораздавателната и правоохранителната система, е нужна политическа непоклатимост. "Сериозно тестване за всички нас е ИДИЛ. Според данните на Европол доброволните бойци на ИДИЛ от Европейски Съюз са 5000. За да се оправим с тази заплаха, е нужна сериозна съгласуваност сред службите ", е показал още той. По думите му Европейски Съюз би трябвало да продължи да употребява Англия като един от главните снабдители на оперативна информация даже след Брекзит.

"За да се пребори корупцията, е належащо всички структури да работят в тясно съдействие. Без положителната законодателна основа обаче битката с корупцията и проведената престъпност няма по какъв начин да се завоюва ", е споделил на собствен ред основният прокурор на Бавария Рейнард Рьотле. Той се е съгласил с думите на Цветан Цветанов, че в битката с тероризма основен е обменът на информация. "Напълно съм склонен с Вас, че след излизането на Англия не би трябвало да губим нашите положителни контакти с тях ", безапелационен е бил Рейнард Рьотле.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР