Председателят на парламентарната комисия по международни отношения към горната камара

...
Председателят на парламентарната комисия по международни отношения към горната камара
Коментари Харесай

Русия приветства отличната новина за спряната US помощ за опозицията в Сирия

Председателят на парламентарната комисия по интернационалните връзки към горната камара на съветския парламент Константин Косачев приветства " дълго чаканата, отлична " вест, че Съединени американски щати приключват поддръжката си за бунтовниците в раздираната от война Сирия, оповестява ДПА.

" Тази смяна на работите без подозрение ще сътвори спомагателни благоприятни условия за руско-американско съдействие в битката с тероризма в страната ", разяснява Косачев в профила си във " Facebook ".

 Тръмп спря програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ за въоръжаване на опозицията в Сирия
Тръмп спря програмата на Централно разузнавателно управление на САЩ за въоръжаване на опозицията в Сирия

Путин победи в Сирия

Американски медии оповестиха през вчерашния ден, че американският президент Доналд Тръмп е прекратил секретна стратегия на Централно разузнавателно управление на САЩ за въоръжаване и образование на така наречен умерените сирийски бунтовници.

Тръмп и съветският президент Владимир Путин се срещнаха по-рано този месец по време на срещата на върха на Г-20 в немския град Хамбург.

Говорителят на Путин, Дмитрий Песков, разяснява, че двамата държавни глави не са обсъждали американската поддръжка за бунтовниците в Сирия по време на диалозите си на срещата на Г-20.

Русия е главният боен покровител на сирийския режим в кървавия, многостранен спор в страната.

Съединени американски щати и някои районни сили, които упрекнаха сирийския режим в осъществяването на закононарушения против човечеството, в това число избиването на цивилни, поддържат бунтовниците, които се пробват да смъкват режима на президента Башар Асад от власт.

Съединени американски щати и Русия, макар поддръжката им за противопоставящи се страни, се споразумяха за нуждата от премахване на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), която работи в Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР