Председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов

...
Председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Вежди Рашидов предлага - експерти от МЗХГ да наблюдават, ако някой пренася куфари със зеле

Председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко изиска в коментар пред медиите през днешния ден за акцията по изземване на картини и предмети "с белези на културни полезности " от сбирката на предприемача Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от "колбасарското отношение и самодейността да отстъпи на интензивността на институциите ". В позиция на фондация "Тракия " на предприемача, публикувана в медиите, се показва, че проверяващите се пробвали да изнесат скъпи предмети, които са на хиляди години, в чували, което може да ги повреди.

Рашидов подсети, че в страната има ред, по който става това. Културни полезности по какъв начин се карат? Как закарахме тракийските съкровища в Париж? В чували ли?, попита Рашидов.

"Нормално ли е, когато страната има решение да се конфискува, тъй като е държавно решение, прокуратурата е държавна институция, културното ведомство да отсъства? ", продължи с въпросите Рашидов и добави, че основният прокурор не е специалист по полезностите, а единствено издава заповед за изземване.

Ето какво откриха проверяващите в дома на Васил Божков

Оттам нататък, когато придвижват куфари със зеле, да дойдат от земеделското министерство, като изнасят тухли, да дойдат от Министерство на регионалното развитие, а когато изнасят културни полезности, а сетете се кой да би трябвало да пристигна, посъветва Рашидов.

Той посочи, че тези полезности са регистрирани в страната и в този смисъл това са български културни полезности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР