Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов

...
Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов
Коментари Харесай

Вежди Рашидов и Младен Маринов обсъдиха борбата с трафика на културни ценности

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна през днешния ден с министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Темата на диалога бе задълбочаване на съдействието сред законодателната и изпълнителната власт в битката с незаконния трафик на културни полезности и с подправянето на творби на изкуството и на артефакти. Това оповестиха от Комисията по културата и медиите.

Вежди Рашидов срещна Младен Маринов с резултатите от неотдавнашните си срещи в Бундестага в Берлин и в Камарата на депутатите в Рим, на които бяха разисквани и опциите за усилване на съдействието сред европейските страни в битката с трафика на полезности и с фалшификатите, тъй като този проблем визира сигурността на всяка страна. Европейският опит дава добра основа за законодателни начинания, за изработването на които би трябвало се създадат работни групи. Сведетел съм, че Европа от ден на ден се тревожи и от казуса с подправените вести, по тази причина тази тематика ще става все по-актуална за всички страни членки, показа по време на диалога Вежди Рашидов.

Вежди Рашидов и Младен Маринов разискаха и нуждата от привличането на още по-широк кръг от специалисти в битката с незаконния трафик на културни полезности и с подправянето на творби на изкуството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР