Председателят на парламентарната комисия по културата и медиите в 47-ото

...
Председателят на парламентарната комисия по културата и медиите в 47-ото
Коментари Харесай

Тошко Йорданов поиска дипломата на шефа на БНТ Емил Кошлуков

Председателят на парламентарната комисия по културата и медиите в 47-ото национално заседание Тошко Йорданов е изискал Съвет за електронни медии да му изпрати документите за трудовия стаж и образованието на генералния шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков .

Информацията е на БНР, които се базират на Съвета за електронни медии (СЕМ).

В отговор от Съвет за електронни медии са изпратили копия от трудовата брошура и дипломата на Кошлуков.
 Кошлуков се жалва пред евроинституции от министър Минеков
Кошлуков се жалва пред евроинституции от министър Минеков

Сравнява Българска национална телевизия с Нова и БиТиВи

Искането е сложено на съвещание на парламентарната комисия по културата и медиите на 19 януари. Тогава Йорданов се разгласи за инспекция на процедурата по избора на Емил Кошлуков за общоприет шеф на Българска национална телевизия.

" Изпитвам съществени подозрения по отношение на компетентността на настоящия общоприет шеф по принцип и дали дава отговор на условията да заема този висок пост и мисля да проверим тази работа и в случай че има нарушавания, той би трябвало да бъде предварително освободен ", сподели Йорданов.

В отговор Емил Кошлуков съобщи в ефира на Българска национална телевизия, че в случай че ги интересува дипломата, могат да я ревизират, тя е и подадена.

" Не знам дали ще я прочетат, тъй като е на Калифорнийски университе т и е на британски, само че дано да я видят. Сега към този момент могат да ревизират и втората ми - по египтология ", сподели Кошлуков.
 Протестиращи пред Българска национална телевизия желаеха оставката на Кошлуков
Протестиращи пред Българска национална телевизия желаеха оставката на Кошлуков

Събраха се последователи на БОЕЦ и уволнени публицисти...

От Съвет за електронни медии припомниха, че мандатът на Кошлуков изтича на пети юли и по тази причина след три месеца следва да бъде оповестена процедура по желание на нов общоприет шеф на публичната телевизия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР