Председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов получи признание

...
Председателят на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов получи признание
Коментари Харесай

Вежди Рашидов с огромно признание и отличие

Председателят на парламентарната комисия по просвета Вежди Рашидов получи самопризнание за напъните си за разпространение на културно-историческото ни завещание. Той бе награден с приз „ Орел на Дунава ", връчен му от кмета на Свищов Генчо Генчев на гала в римския легионен лагер Нове до крайдунавския град.

В претекстовете за премията на Рашидов се показва, че в над 30-годишния си професионален път скулпторът има повече от 40 изложения у нас и в чужбина, а по време на мандатите му като министър на културата български полезности са експонирани в най-големия международен музей – френския Лувър. Българската пластична просвета пък е била забелязана видяна в Япония.

„ България е една особена страна, в нея има наслоени доста култури. Ако Византия, в лицето на Гърция има съвършена просвета, в случай че Рим има римската цивилизация в един доста добър тип, то България е особената дребна страна, която има всички тях – Рим, Византия, Тракия, даже мостри на ислямска просвета. Аз съм благополучен човек, че за тези два мандата като министър, страната ми стана разпознаваема. Тя е надарена, тя е гениална, само че би трябвало да е и разпознаваема ", разяснява оценката и самият Вежди Рашидов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР