Председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова

...
Председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова
Коментари Харесай

Менда Стоянова: В края на март бюджетният излишък е 1.2 млрд. лева

Председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова разгласи пред " Нова телевизия ", че на 31 март бюджетът е на остатък от 1.2 милиарда лв.. Тя обаче посочи, че занапред се чака недостиг поради обстановката с ковид и изключителното състояние. По думите ѝ спадът на приходите, както и разноските по преодоляване на епидемията ще доведат до възможен недостиг от 3.5 милиарда лв..

Късно вечерта през вчерашния ден Народното събрание одобри препоръчаната от държавното управление актуализация на бюджета поради рецесията с ковид и предстоящите последици от това върху стопанската система на страната. С нея вместо да похарчи колкото събере, както бе заложено в бюджета в края на 2019 година, държавното управление залага недостиг от 3.5 милиарда лева, с 2.44 милиарда лева по-малко доходи от налози и чака стопанската система да се свие с 3%.

Какво планува планът на държавното управление четете тук, с какви претекстове бе препоръчана актуализацията вижте тук. Как минаха дебатите при второто четене в пленарна залата - тук.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР