Председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров за

...
Председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров за
Коментари Харесай

Сидеров пак нападна Симеонов: Има ли нужда изобщо от такова правителство

Председателят на парламентарната група на " Обединените патриоти " Волен Сидеров за следващ път атакува съдружния си сътрудник и вицепремиер Валери Симеонов. Този път причина за напрежението са инспекциите на Симеонов за шума по Черноморието.

До това се стигна, откакто през вчерашния ден вицепремиерът заяви, че заведенията „ Хедон ” в Созопол и „ Какао бийч ” в Слънчев бряг са запечатани  след заповеди на здравната ревизия.

" Искам отговор от министър-председателя Бойко Борисов дали е оторизирал дейности на свои членове на държавното управление, които да работят по морето като представители на военна хунта , да вършат каквото си желаят и да безчинстват. Командировал ли е членове на държавното управление да правят сходни дейности, да водят със себе си служители на реда, да затварят-отварят, изобщо да тероризират българския туристически бизнес ", попита през днешния ден водачът на Атака пред публицисти в Бургас.

Той сподели още, че някои заведения се ревизират непрестанно, а други - в никакъв случай не се. Лидерът на Атака имал информация, че сега членове на държавното управление са на отмора в Свети Влас, а там непрекъснато има мощна музика.

" Има доста въпроси, на които би трябвало да се търси отговор, а това, че живеем в безвремие, разрешава да бъдем манипулирани и употребявани. Използва се страхът на хора. Те споделят, че не желаят да застанат пред камера, тъй като ще им затворят заведенията. Това е ситуацията в слънчева България ", добави той.

Сидеров изиска да бъде вкарана изключителна точка в дневния ред на Министерския съвет, в която да прегледат " държанието на избрани членове на държавното управление ".

" Много ще се веселя цялото държавно управление да се замисли и да си отговори - има ли потребност от такова държавно управление, би трябвало ли да продължи да ръководи , в случай че то не основава благини, в случай че не подвига стандарта на живот, не подвига пенсиите, а се занимава с това на кого да му затворим заведението ", разяснява още Сидеров.

Освен това той настоя РЗИ да ревизира хотелите на Валери Симеонов и заведенията на Свети Влас на братя Диневи.

Пред публицисти водачът на Атака организира под напрежение диалог с шефът на дирекция " Обществено здраве " към РЗИ – Бургас Мариана Кофинова. Той я попита каква е тъкмо е процедурата за затваряне на заведения и законно ли е това, което прави РЗИ. Кофинова отговори, че са спазени всички процедури. Сидеров я попита по какъв начин тъкмо се избират заведенията, които да бъдат тествани, а отговорът беше, че това става по сигнали, като на всеки подал подобен се записват името, телефонния номер и адреса. Лидерът на Атака изиска и всички имена на подавалите сигнали. Отговорът обаче беше, че това може да стане по реда на Закона за достъп до публичната информация.

" Кой дава право на РЗИ да работи като шпиц команда? ", попита още Сидеров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР