Председателят на парламентарната група на Обединени патриоти и лидер на

...
Председателят на парламентарната група на Обединени патриоти и лидер на
Коментари Харесай

Сидеров се облизва за оставка на Захариева

Председателят на парламентарната група на " Обединени патриоти " и водач на " Атака " Волен Сидеров загатна за оставка на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, съобщи БГНЕС.
В коридорите на Народното събрание Сидеров разяснява изявлението на премиера Бойко Борисов, който в изявление за bTV от тази заран съобщи, че е допустимо да има рокади в кабинета, само че в този момент не е моментът за това.
" Бих насочил моя взор към външния министър Захариева. Няма да изреждам моите забележки към нея, само че има няколко тематики, по които тя търпи рецензии. Разбира се, тя е младеж и може да седнем да си поговорим. Да ѝ кажа по какъв начин вървят нещата в света, тъй като имам възприятието, че тя изпуска някои трендове. Вчера виждам, че във връзка с Пакта за мигрантите имаше завой. На Коалиционен съвет ние се събираме и споделяме, че този пакт не би трябвало да се приема, министър председателят се съгласява с това и внезапно на Външна комисия стартира да се приказва нещо друго. Това не е хубаво ", счита Сидеров.
По отношение на Пакта за мигрантите забавно изявление направи българският евродепутат от квотата на Българска социалистическа партия Петър Курумбашев. Курумбашев насочи рецензиите си към дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов. Причината за обяснението на Курумбашев е изказванието на Цветанов, че още на 18 април е дал своя вот " за " пакта в Европейския парламент. " Г-н Цветанов още веднъж бърка компютрите с компоти. Вероятно услужливо са му дали разпечатката от гласуването по Резолюция на Европейския парламент от 18 април 2018 година по отношение на напредъка по световните пактове на Организация на обединените нации за безвредна, проведена и законна миграция и по отношение на бежанците, само че господин Цветанов не е прочел какво тъкмо сме дали своят вот. А несъмнено не е и схванал, че с изключение на аз и сътрудниците Станишев и Пирински, на 18 април в 12:13 часа сътрудниците Асим Адемов, Андрей Ковачев, Ева Майдел, Андрей Новаков и Владимир Уручев също са подкрепили резолюцията. Започвам да се комплицирам – те ли са дали своят вот неверно или аз вярно. Дали пък не е неточност, че съм дал своя вот, както евродепутатите от ГЕРБ? Не може да бъде утвърден документ през април, който следва да бъде признат през декември от Организация на обединените нации. Между другото, разискването на този пакт беше в Екологичен потенциал във вторник, като гласоподаване от Екологичен потенциал ще има вероятно в идващите месеци. "
Политика
Лидерът на " Атака " разяснява и митингите, които се организират в разнообразни градове на страната от няколко дни. Сидеров акцентира, че всеки има право да стачкува и няма по какъв начин да знае дали те са проведени и финансирани от някъде.
Според Волен Сидеров съществува публично неодобрение от настоящето ръководство. За образец той даде нарастването на налога върху старите коли и разгласи, че на Коалиционния съвет при започване на седмицата е предложил то да отпадне. " Вижда се, че хората не го одобряват. Заради едни 20 млн. лв. доход в бюджета, караме 2 млн. българи да се бръкнат в джоба. Няма значение 2 лева или 5 лева Всяко нарастване за българина не е добре. Не се вслушаха в моя съвет ", изясни Волен Сидеров.
" Аз съм виновен човек. Когато вляза с някого в тим, до момента в който тимът не се разтури, аз няма да предам четата. Мен са ме предавали, аз няма да го направя, само че желая взаимно ценене “, добави още Сидеров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР