Председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов

...
Председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов
Коментари Харесай

Тошко Йорданов залага повече на третия мандат

Председателят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов загатна, че третият мандат за сформиране на държавно управление би могъл да бъде по-успешен от първия.

Пред Българска национална телевизия той пресметна, че разновидностите пред президента за предоставяне на трети мандат са три - Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " (въпреки че има още две партии, които на доктрина биха могли да го получат - Движение за права и свободи и " Възраждане " ).

" Всяка една от тези партии няма да подходи по метода, по който подходиха от " Продължаваме промяната ", уверен е Йорданов.

И добави, че те ще подходят по разпоредбите, ще приказват с политическите партии (а не с обособени техни представители) и ще търсят консенсус за стратегия.

" Българска социалистическа партия и " Демократина България " няма да подходят толквоа безконтролно ", уверен е Йорданов.

По мотив вчерашните предложения от " Продължаваме промяната " за диалози с " ИТН " той съобщи, че към този момент няма защо да се беседва.

" Те споделиха,че първо няма да беседват с политически представители, натискаха обособени депутати. Накрая стигнаха до нас, когато им останаха по-малко от 24 часа ", сподели Йорданов.

Според него кандидатурата на Асен Василев за министър председател и на Кирил Петков за министър са издигнати умишлено, с цел да не се извърши мандатът.

" Вече няма с кой да се виждаме, няма по какъв начин да се виждаме с " Продължаваме промяната " с договаряния за първи мандат. Самият факт, че Асен Василев и Кирил Петков са вътре обезмисля това. Действията им през тази една седмица, тормоз тъкмо от тези двамата, обезмисля диалога ", сподели Йорданов.

Той отхвърли управлението на " ИТН " да е заплашвало своите депутати, каквито изказвания се появиха.

" Напуснахме обединението не тъй като сме желали, а тъй като " Продължаваме промяната " нарушиха съдружното съглашение ", съобщи за следващ път Йорданов.

Той посочи, че всички министерства, които е трябвало да се занимават с " изчегъртването " на ГЕРБ, са били под контрола на " Продължаваме промяната ".

" За шест месеца нищо не свършиха ", съобщи Йорданов.

Според него Кирил Петков не се разграничава от водача на ГЕРБ и някогашен министър председател - Бойко Борисов като нрав.

" Той няма никакви спирачки. Не виждам изгода да сменяем един Бойко Борисов с различен Бойко Борисов. Може би трябваше по-рано да им кажа, че нещата не вървят в тази коалиция. Нашата виновност е, че се съгласявахме, че гласувхаме противоконституционни неща ", сподели Йорданов.

Той отхвърли изказванията, че " ИТН " не е сложила на дневен ред свои значими послания като мажоритарния избор, да вземем за пример. И даже се скара на журналистката от Българска национална телевизия, която му сложи въпроса. Според Йорданов за мажоритарен избор би трябвало да се напише нов Изборен кодекс.

" Ние сме единствената партия, която от дотация 8 лева взема единствено 1, а останалие ги връща в бюджета ", посочи той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР