Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: България няма да се присъединява към пакта за миграция на ООН

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че митингите са демократично право на всеки, стига да не се нарушава закона. Коалиционният съвет при премиера Бойко Борисов е взел решение България да не се причислява към Глобaлния пакт за миграция, оповестиха Цветанов, финансовият министър Владислав Горанов и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Вижте повече от директното включване от Министерски съвет на Александър Марков

На постоянното си съвещание Коалиционният съвет на ръководещите са разискали настоящи тематики като Глобалния пакт за миграция, митингите в цялата страна от през вчерашния ден, цената на " Гражданската отговорност " и въвеждането на системата " бонус-малус " в автомобилното обезпечаване.

След края на съвещанието Цветан Цветанов, разяснявайки митингите от през вчерашния ден съобщи, че всеки има право да показва своето мнение в демократична страна като България, само че че би трябвало да го прави в границите на закона. По думите му през вчерашния ден е имало провокации от страна на някои протестиращи против хора, които са желали да се приберат по домовете си и опити от кръгове в страната посредством политически изявления да насочват недоволството на хората и да ескалират напрежението.
Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Всеки е в правото си да показва своето мнението си, стига да не нарушава законовите разпореждания и правата на всички жители. Вчерашния ден имаше доста фамилии, които се прибираха с децата си и трябваше да бъдат блокирани за няколко часа, без да бъдат осведомени, без да подхващат нужните дейности да се изтеглят в по-ранни часове и да не основават подобен стрес за децата си. В значително от случаите имаше провокация и се целеше тъкмо конфликт.
Финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че е обяснил на премиера и на другите участници в съвещанието, че спор за увеличение на цената на застраховката " Гражданска отговорност " до 1000 лева няма. Той сподели още, че ще продължи работата по прецизиране на текстовете в наредбата на Комисията по финансов контрол за въвеждане на системата " бонус-малус ". По думите на Горанов увеличението на налога за старите коли поради включването в него на екологичен съставен елемент ще бъде в рамките сред 6 и 10 лева на година, което съгласно него не е чак такова финансово задължение поради опита на България да осъществя екологични политики за изчистване на въздуха.
Владислав Горанов - министър на финансите: Запознах съдружните сътрудници и премиера с фактическото положение по отношение на главните тематики, свързани с недоволството на българските жители в последните дни. Информирах ги, че цена 1000 лева за " Гражданска отговорност " не стои на дневен ред и сходна тематика е нечиста сделка, която цели единствено основаване на публично напрежение.
Коалиционният съвет реши България да не се причислява към Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации поради " опасенията и страховете на виновни кръгове в страната ", както се показаха те. Това пък е задоволило съдружните сътрудници от Вътрешна македонска революционна организация.

Цветан Цветанов - ръководител на ПГ на ГЕРБ: Позицията, която ще има българското държавно управление е да не се присъединим към Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации, водени от решение, което считаме, че е вярно към сегашния миг, съдейки държанието и позициите, които се заемат от други виновни фактори в страната. Ангел Джамбазки, евродепутат: Този документ би бил грозящ за националния интерес и днешното решение е извънредно положително за България.

В сряда в Народното събрание предстоят диспути във връзка с световния пакт за миграция. Приключват и срещи на Бойко Борисов с кметове на кметства, които желаеха да имат независими бюджети, с цел да могат да осъществят лични политики.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР