Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че
Коментари Харесай

ГЕРБ били притеснени от напрежението между Атака и НФСБ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че е обезпокоен след следващата ескалация на напрежението сред Атака и НФСБ, които са част от коалиция " Обединени патриоти " и от ръководството на страната.

По-рано през днешния ден депутатите от НФСБ - групировката на вицепремиера Валери Симеонов, оповестиха, че снемат доверието си от Волен Сидеров. До това се стигна, откакто нощес по партийната телевизия на Атака се въртяха надписи, които обявяваха Симеонов за прислужник на Джордж Сорос. Нападки имаше и против Цветанов.

Лидерът на групата на ГЕРБ в Народното събрание разяснява решението на депутатите от НФСБ да снемат доверието си от Сидеров:

" Разбира се, че всичко, което става в такива къси периоди ни тормози и нас, само че дано да кажа, че не бих желал да разясня посредством медиите връзките в " Обединените патриоти ", или това, което е излязло като позиция против мен. Винаги съм казвал, че би трябвало да приказваме между тях, не посредством медиите ", сподели той Цветанов.

Според него " постоянно е имало леко разнообразни отзиви " сред обединенията в " Обединените патриоти ". " Смятам, че това е тематика, която те би трябвало да решат ", сподели още той.

Цветанов обаче акцентира, че се надява всички водачи в ръководещата коалиция да се придържат към съдружното съглашение, което са подписали.

" Аз съм уверен, че всяка една от партиите, които вземат участие в съдружното ни съглашение имат своя ангажимент към съдружното съглашение и към управническата стратегия. Има доста тематики, които ни вършат много по-различни. Но считам, че особеното мнение не значи по никакъв метод, че това е разпад на обединението, а споделяме, че досега няма партия, която се е отказала да извършва съдружното съглашение ", сподели водачът на групата на ГЕРБ в Народното събрание.

Той сподели още, че ГЕРБ имат ангажимент да изпълнят всичко, залегнало в управническата стратегия и съдружното съглашение сред ГЕРБ и " Обединените патриоти ".

Цветанов за последно приказвал със Сидеров в неделя, а тематиката била отсрочване на съдружния съвет. " Тогава разговарях с Каракачанов, Симеонов и Борисов няколко пъти, отложихме съдружния съвет, тъй като имахме задължения ", изясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Попитан за това дали водачът на Атака упорства някогашният координатор на партията Светлозар Лазаров да стане основен секретар на Министерство на вътрешните работи, Цветанов отговори, че за пръв път чува сходно нещо.

Той изясни, че тематиката с новия основен секретар е значима, само че няма развръзка за момента. " Остава настоящето състояние. И министърът на Министерство на вътрешните работи, и министър председателят вършат съвещания. Към сегашния миг няма име, което да се смята за любимец ", добави Цветанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР