Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни какво

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни какво
Коментари Харесай

Цветанов: Не можем да превърнем нашите курорти в една тишина

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов изясни какво ще се случва сред двете четения на Закона за шума на вицепремиера Валери Симеонов и поправката на туристическия министър Николина Ангелкова, която планува наредбите в него да не важат за националните курорти.

Цветанов настоя да бъдат написани повече пълномощия на локалната власт и да се търси доближаване на позициите.

На процедура изявлението на втория в ГЕРБ подсказва, че ръководещата партия ще поддържа текстовете на Ангелкова, съгласно които кметовете на база наредби, признати от съответните общински препоръки, ще вземат решение в кои часове от денонощието може да е шумно и в кои да е безшумно.

"Този законопроект беше импортиран от Министерския съвет и целият кабинет го е дал своя вот единомислещо, преди да влезе в Народното събрание. Балансът би трябвало да се търси сред първо и второ четене в Народно събрание, а да не се стига до спор сред министрите. Трябва фактически да се откри този баланс и този консенсус, който да подсигурява спокойствието, само че също по този начин да дадем опция и на тези, които са по-млади, да могат фактически да си отпочиват по метод, по който те възприемат почивките – в границите на закона, несъмнено, тъй като ние не можем да превърнем в една тишина нашите курорти ", изясни Цветанов, представен от БНР.

Според него в някои от курортите може да се разреши звук до 24.00 часа, с един час удължение, и това да бъде решение на локалната власт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР