Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов разговаря в Белия дом с Фиона Хил

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща със старши шефа по европейските и съветските въпроси в Съвета за национална сигурност Фиона Хил . Срещата се организира в Белия дом и продължи повече от час над плануваното, заяви пресцентърът на ГЕРБ.

Обсъдени бяха необятен кръг от въпроси на районната сигурност. И двете страни показаха безпокойствие от ескалацията на напрежението в Азовско море и Керченския проток, като се сплотиха към нуждата от деескалация на спора .

Цветанов показа резултатите от завършилото българско председателство на Съвета на Европейски Съюз , като акцентира целта, която България отдава на евроатлантическата вероятност пред страните от Западните Балкани . Беше реализирано единодушие, че евроатлантическата вероятност пред тези страни е от основно значение за ограничение на въздействието на трети страни в района. Подобряването на средата за сигурност в района на Балканите ще има благотворно въздействие върху двустранните и многостранните връзки в региона.

В подтекст на събитията в района е належащо затвърждаване на стратегическото партньорство сред България и Съединените щати . Именно в този аспект би трябвало да се преглежда и идната рационализация на българската войска. Цветан Цветанов осведоми, че сега България е в заключителния стадий на избор на нови изтребители за авиацията. Към момента финалисти са три самолета - Ф-16, Грипен и Юрофайтър, като се чака българският парламент да излезе с решение в идните няколко месеца. Решението ще бъде политическо и ще бъде основано на българските национални ползи и стратегически партньорства. Подобно решение ще затвърди геополитическата ориентировка на България за десетилетия напред, защото след модернизацията на Военновъздушни сили, следва модернизиране на сухопътните войски и военноморският флот.  
Проведох работна среща със старши шефа по европейските и съветските въпроси в Съвета за национална сигурност Фиона...
Публикувахте от в  Подчертана бе също огромната значимост за сигурността на България и на диверсификацията на енергийните доставки за страната. От тази позиция е значимо реализирането на газовия хъб " Балкан ", само че също по този начин и интерконекторната връзка за полутечен газ с Гърция. Диверсифицирането на енергийните доставки ще способства за повече благоприятни условия за доставки и повече сигурност в района. Именно в тази връзка България изследва всички благоприятни условия, акцентира Цветан Цветанов.

Той срещна Фиона Хил с значимостта, която имат идните през месец май 2019 година избори за Европейски парламент за трансатлантическите връзки. Недопускането на дезинформация и доминация на подправените вести в предизборната акция е от решаващо значение за крайния резултат. Важно изискване за бъдещето на трансатлантическите връзки е затвърждаването на статута на систематичните партии в Европарламента и недопускането на популистките партии да имат преимущество при установяване на политическия дневен ред в Европа през идващите 5 години, съобщи Цветанов.-->

Двете страни се договориха взаимният продан на отзиви да продължи и в бъдеще. От българска страна беше посочено, че прелестна опция за сходен продан на отзиви би била бъдеща среща сред министър-председателя на България Бойко Борисов и президента на Съединените щати Доналд Тръмп при започване на 2019 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР