Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов и кметът на Свищов дадоха старт на работата на нова модерна апаратура в местната болница

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметът на Свищов Генчо Генчев публично дадоха старт на работата на нов томограф от последно потомство, конфигуриран в отделението по образна диагностика на свищовската болница „ Д-р Димитър Павлович “. На церемонията участваха също кметът на Велико Търново и ръководител на НСОРБ Даниел Панов, националният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова и ръководителят на Общинския съвет в Свищов доктор Кристиян Кирилов, оповестиха от пресслужбата на ГЕРБ.
 1_1000x669  2_1000x669  3_1000x669  4_1000x669  5_1000x669  6_1000x669  7_1000x669  8_1000x562  9_1000x669
„ Радвам се, че този томограф, за който лекарите споделиха, че им е бил необходим още преди 20 години, в този момент ще даде опция за точна диагностика и вярно лекуване на пациентите. Хубаво е, когато ние сме част от мощна и обединена Европа и би трябвало да си даваме сметка какъв брой е значима това за нас. Защото осъщественото тук е на стойност над един милион и 100 хиляди лв.. Това, което е извънредно значимо е, че това е трансграничен план, който се финансира от европейската взаимност “, съобщи Цветанов по време на събитието, като добави, че единствено след година ще имаме опция да дадем гласа си за мощна и обединена Европа.

„ Аз знам какви са проблемите в Свищов и желая да благодаря на кмета Генчо Генчев, който е извънредно виновен градоначалник. Той живее с проблемите на Свищов освен в областта на опазването на здравето, само че във всяка една област. Затова той и локалната власт могат и отсега нататък да разчитат на нашата поддръжка “, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

С новата инсталация ще е допустима сложна и висококачествена диагностика, което е от основна значимост както за пациентите, по този начин и за успеваемостта на болничното заведение. Томографът е закупен по план „ Вашето здраве има значение! “, финансиран от Програмата за трансгранично съдействие, който Свищов осъществя взаимно с румънската община Зимнич. Преди дни в свищовската болница дойде и реаномобил, оборудван по най-високите медицински стандарти. При своето посещаване в лечебното заведение ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов подари на болничното заведение мобилен ехограф.

В момента лечебното заведение, което до наскоро генерираше големи задължения, изплаща постоянно своите отговорности, наваксано е и тогавашното забавяне при възнагражденията на медицинския личен състав. В болничното заведение функционират  неврологично, хирургично, вътрешно, детско и поделение по образна диагностика, а също бранш за физиотерапия и клинична лаборатория.

„ Винаги, когато срещаме компликации, намираме поддръжка от господин Цветанов, господин Панов и народния представител Станислава Стоянова. Така беше и когато намерихме опция да аплайваме за подобен план. Затова държахме те да участват на това откривате, с цел да мога да им благодаря още един път. Това е една хубава облага, която Свищов заслужава ”, сподели на церемонията и кметът на общината Генчо Генчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР