Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Цветанов проведе работна среща с посланика на Словакия Н. Пр. Мануел Корчек

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с посланика на Словакия у нас Н. Пр. Мануел Корчек.

Цветанов срещна Корчек с политическата обстановка в страната и с работата на Народното събрание през последните седмици. Двамата разискаха и сигурността в района и в Европа, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Посланик Корчек означи високата оценка на словашкото държавно управление за резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, като акцентира, че свършената работа във връзка с европейската вероятност за страните от Западните Балкани е изключително значима. Той означи, че за Словакия този район е от предпочитано значение за сигурността и просперитета на Европа. Постигането на единодушие сред Гърция и Република Северна Македония, с което се отвори опцията за присъединение на Северна Македония към НАТО и пускане на договарянията за участие в Европейски Съюз са от огромно значение за сигурността и стабилността в района, съгласи се Цветанов.

Обсъдени бяха и опциите за диверсификация на енергийните източници и трасета. Двамата се сплотиха към мнението, че постигането на енергийна сигурност и намаляването на зависимостта от съответни снабдители посредством планове съгласно Третия либерализационен енергиен пакет на Европейски Съюз са основни за енергийнито бъдеще и на двете страни.

Цветан Цветанов и Мануел Корчек дискутираха и идните европейски избори предвид на опасността от хибридни офанзиви и усилване на подправените вести за деформиране и радикализиране на публичното мнение. Цветанов акцентира, че най-хубавият метод за противопоставяне на подправените вести е посредством действителни политики и резултати в полза на жителите, тъй като, когато жителите виждат прогрес в стопански и политически проект, се лимитира опцията за триумф на опитите за умишлена поляризация на обществото в услуга на теснопартийни ползи. Именно по тази причина ГЕРБ започва при започване на февруари поредност от локални цивилен разговори, които да разрешат на жителите да се срещнат и да дадат противоположна връзка по отношение на провежданите политики в секторите обучение и районно развиване, добави Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР