Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на Комисията

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на Комисията
Коментари Харесай

Цветанов подкрепи намеренията ОЛАФ да може да претърсва и да има достъп до банкови сметки

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов поддържа желанията за разширение на пълномощията на европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) във връзка със започване на работата на Европейската прокуратура, заяви пресцентъра на партията.
На среща с новия общоприет шеф на службата Виле Итала в Брюксел Цветанов е подкрепил настояванията за достъп до информация за банкови сметки, опция за участвания в претърсвания и даване на ОЛАФ на информация, обвързвана с Данък добавена стойност. Депутатът приема и желанията информация, разкрита от ОЛАФ, да е позволена като доказателство в националните съдилища на страните членки.
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред е обяснил, че България дава на процедура някои от изброените принадлежности и даде образец с изменението на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс от 2017 година, което разрешава административни следствия. В резултата от това изменение са постъпили 9 претенции, по които са били разследвани 35 индивида. " Подобни пълномощия са значими, с цел да може ОЛАФ да разпознава случаи на злоупотреби с европейски средства от европейски жители, осъществени в страна членка, друга от тяхната народност ", разяснява Цветанов.
Цветанов е на работно посещаване в белгийската столица, където ще вземе присъединяване в съвещание на Съвместната група за парламентарен надзор върху работата на Европол. Финландецът Виле Итала, който е някогашен вътрешен министър на страната си, някогашен член на Екологичен потенциал и на Европейската счете палата, встъпи в длъжността общоприет шеф на ОЛАФ на 1 август 2018 година и това е неговата първа среща с представител на българска институция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР