Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и председател на Комисията

...
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и председател на Комисията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов запозна конгресмен Питингер с политическите процеси в България и на Балканите

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила се срещна с конгресмен Робърт Питингер, който е ръководител на Работната група по тероризъм и неконвенционална война в Конгреса на Съединени американски щати Робърт Питингер. Двамата разговаряха в границите на 8-я Парламентарен конгрес за разузнаване и сигурност, който се организира в латвийската столица Рига.

По време на срещата Цветанов срещна конгресмен Питингер с политическите процеси в България и на Балканите, както и с взаимоотношението и трансконтиненталното съдействие на страната ни с европейските и американските сътрудници в региона на сигурността. В диалога беше разисквана и опцията през 2018 или 2019 година България да бъде хазаин на сходна интерпарламентарна среща, отдадена на проблемите на сигурността.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ

При откриването на 8-я Парламентарен конгрес за разузнаване и сигурност, ръководителят на Народното събрание на Латвия Инара Мюрнис съобщи, че киберсигурността и противодействието на пропагандата и подправените вести от Кремъл са измежду целите на латвийските управляващи през последните години. Според Мюрнис европейските страни сътрудниците от Съединени американски щати би трябвало да обединят напъните си, с цел да изградят ефикасни способи за справяне с интернационалния тероризъм и финансирането на екстремистите.

Председателят на Комисия за национална сигурност в Народното събрание на Латвия Солвита Аболтина акцентира, че историята на Балтийските страни би трябвало да държи Европа в непрекъснато внимание. В избрани моменти подправените вести заплашват националните и демократични устои, нарушават метода ни на живот, заплашват правовия ред в страните ни и ние сме длъжни да подсигуряваме сигурността си, безапелационна бе Аболтина. В композиция с възходящия екстремизъм и тероризъм в интернационален проект, Европа и Съединени американски щати сме принудени да усилваме разноските си за сигурност и мога да заявя, че доста скоро Латвия към този момент ще заделя 2% от Брутният вътрешен продукт за сигурност и защита.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ

Посланикът на Съединени американски щати в Латвия Н. Пр. Нанси Петит даде за образец, че единствено последната година вредите от хакерски атаки се пресмятат на над 400 млрд $ и акцентира, че изключителната значимост на координацията и законодателното съдействие в региона на сигурността на транснационално равнище.

Основният основател на парламентарния конгрес от американска страна – конгресмен Робърт Питингер – съобщи, че е сходни срещи са значими за обмяната на опит и за доближаването на законодателните ограничения сред националните парламенти от Европейски Съюз и Съединени американски щати. Това е една добра самодейност за градене на доверие, съдействие и общи старания за противопоставяне на трансконтиненталния тероризъм, хакерските атаки и всички похищения против демократичните процеси в нашите общества, безапелационен беше още Питингер.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ

Заедно с ръководителя на вътрешната комисията Цветан Цветанов, във форума от българска страна вземат участие още ръководителят на Комисията за надзор над службите Димитър Лазаров и народните представители Валентин Касабов, Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от Движение за права и свободи Мустафа Кадарйъ е... към профила и Филип Попов.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР