Председателят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов направи

...
Председателят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов направи
Коментари Харесай

Христо Иванов за кандидат-премиера: Рано е за коментар, може би е тъжно за страната

Председателят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов направи първи коментар след връчването на мандата на " ИТН " с претендент за министър председател Пламен Николов.

„ Рано е за какъвто и да било коментар, може би е малко тъжно за страната цялата тази работа, само че това са действителностите “, сподели той.

" Симпатичен човек наподобява, само че на този стадий не виждам какво бихме могли да разясняваме. Ще изчакаме по какъв начин ще бъде презентиран съставът на Министерския съвет, каква стратегия ще бъде презентирана, няма да избързваме с коментар, тъй като нямаме доста какво да разясняваме ", сподели Иванов, представен от Българска национална телевизия.

Той добави, че петте целта, оповестени от Има Такъв Народ, всеки български жител може да ги разгласи, тъй като те явно са значими.

" Може би е малко тъжно за страната цялата тази работа, само че това са действителностите ", заключи той. " Както съвсем всички, и аз разбрах доскоро за Пламен Николов. Това не е съществено. Разбирам, че хора, които вършат шоу дълги години, вземат решение, че е това, поради което са влезнали в политиката. Но има граница, на която шоуто би трябвало да отстъпи на политическата отговорност и сериозността. Тук не е въпросът какъв рейтинг ще имаш.

Очаквахме да има диалог с нас малко преди да бъде назван претендентът за министър председател ", разяснява пред БНР Борислав Сандов от " Демократична България ".

Той уточни, че не би желал да разяснява личността на номинирания за министър-председател: " Да предлагаш за министър председател човек, който няма ясно изразен политически профил, няма политическа позиция, това не е антисистемно, това отива оттатък... Тук не става дума за искания от наша страна за имена, които ние да посочим, а да има координиране. Започвам да се възнамерявам дали не се водят договаряния с други партии ".

Сандов добави: " По-важното е кого предлагаш за най-властовата фигура в нашата страна и за какво няма договаряния сред партиите, от които се чака да основат парламентарно болшинство на вероятно държавно управление, отпред с този човек ".

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР