Председателят на парламентарната група Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова

...
Председателят на парламентарната група Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова
Коментари Харесай

Манолова предлага намаление на заплатите на депутати и министри

Председателят на парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова внася план на решение за понижаване на заплати те на народните представители от три междинни работни заплати на една междинна работна заплата.

В момента три междинни работни заплати са близо 7000 лева, стана ясно от думите на Манолова, като тя добави, че предлага заплатата да стане една междинна работна заплата, т.е. към 1400 лева

Предлагаме с изключение на на народните представители, да се понижат и възнагражденията на министри те, зам.-министрите, шефовете на дирекции, както и всички висши обществени длъжности, добави тя.

Замразяване на работните заплати на народните представители не е задоволително, когато хората живеят с 24 лева дневно, по тази причина предлагаме понижение. Една междинна работна заплата е безусловно реален размер на заплатата. Голяма част от българите съумяват да живеят с тези пари, даже и с по-малко, затова и народните представители могат, добави Манолова.

В изискванията на обществена, икономическа и здравна рецесия, когато бизнесът е на колене, компаниите банкрутират и не получават поддръжка от страната, не следва народните представители да получават три междинни работни заплати. Предлагаме парите да се насочат към общественото министерство за персонални асистенти на хората с увреждания, съобщи още Манолова.

Не е морално, до момента в който хората с увреждания изнемогват, лицата, назначени да работят за българския народ, да получават заплати от хиляди левове, безапелационна бе тя.

Манолова акцентира, че решението е в действие от встъпването в служба на депутати те – 4 април до края на 2021 година Тя добави, че от парламентарната група ще упорстват текстовете да са включени в Правилника за активността на Народното събрание, а решението да е в дневния ред за сряда.

Изцяло във опциите на народните представители е да си поемат разноските за обществен и персонален превоз и самолетни билети, в случай че ще получават една междинна работна заплата, съобщи още Манолова и напомни, че „ Изправи се! Мутри вън! “ предложи разноските за превоз да не са за сметка на Народното събрание.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР