Председателят на парламентарната група Изправи се! Мутри вън! Мая Манолова

...
Председателят на парламентарната група Изправи се! Мутри вън! Мая Манолова
Коментари Харесай

Манолова внесе решение за мораториум върху решенията на МС за концесии и назначения

Председателят на парламентарната група " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова внесе план на решение за налагане на мораториум върху решенията на Министерския съвет в оставка за концесии и назначения.

Срокът на мораториума е до избирането на нов Министерски съвет или назначението на служебно държавно управление, заяви пресофисът на " Изправи се.БГ ".

След парламентарните избори на 4 април 2021 година кабинетът " Борисов 3 ", който към този момент е в оставка, продължава да раздава концесии за подземни благосъстояния, строителни материали и плажове. Продължава и сключването на контракти, облагодетелстващи избрани стопански субекти, акцентира Манолова.

Тя добавя, че в последните седмици не престават и назначения и състезания в обществени предприятия. Сменят се стремително управления на държавни и общински лечебни заведения. В незабавен порядък завършват промените в енергийни сдружения. Доказани експерти се заменят с лоялни партийни фрагменти, декларира Манолова. Тя акцентира, че мораториумът не може да бъде в решението за Комисията по проверката, както бе препоръчано, защото това би основало предпоставки решението за Комисията да бъде атакувано пред Конституционния съд. Именно затова пристъпваме към внасяне на настрана решение за мораториум с по-широк обсег - и концесии, и назначения, и състезания във времето сред държавното управление на Борисов и новото държавно управление, без значение дали е постоянно, или служебно, разяснява още Манолова.

С проекторешението мораториум се постанова върху даването на концесии и определянето на концесионни такси, подписване на нови контракти за над 1 млн. лева и взимане и даване на държавни заеми. В обсега му ще влязат и изборът или назначението на лица, заемащи висши обществени длъжности и промени в управленията на обществени предприятия и държавни лечебни заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР