Председателят на парламентарната група Изправи се БГ! Ние идваме! Мая

...
Председателят на парламентарната група Изправи се БГ! Ние идваме! Мая
Коментари Харесай

Манолова вика КЕВР в парламента и внася промени в Закона за ВиК

Председателят на парламентарната група " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова ще внесе промени в Закона за контролиране на водоснабдителните и канализационни услуги и искане за изслушване на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране. Със законодателната самодейност се цели смяна в начина за формиране на цената на водата.

Искането за чуване на КЕВР е по отношение на препоръчаните от ВиК-дружествата нови цени на водата за регулаторния интервал 2022 - 2026 година Например, през 2026 година цената на водата в Сливен ще е със 127 на 100 по-висока спрямо цената през 2021 година, показват от групировката на Манолова. А с промените ще се даде глътка въздух на българските фамилии, с цел да могат да оцелеят в изискванията на повишение на всички цени, значими за семейството.

Резултатът от водната промяна е, че плащате повече, само че не получавате нищо по-добро, означи ръководителят на ПГ  " Изправи се БГ! Ние идваме! ". " Въпросът не е единствено да се сменят едни хора с други. Трябва да се промени самият принцип и механизъм за назначение на членовете на КЕВР ", акцентира Мая Манолова
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР