Председателят на парламента в Албания Грамоз Ручи благодари на България

...
Председателят на парламента в Албания Грамоз Ручи благодари на България
Коментари Харесай

Албания ни благодари за европерспективата

Председателят на Народното събрание в Албания Грамоз Ручи благодари на България за безспорния триумф на председателството ни да очертае ясна европейската вероятност за страните от Западните Балкани.

Според Ручи европейската и евроатлантическата линия на развиване на страните от района са основни за сигурността и стабилността. По думите му положителните връзки сред министър председателите Бойко Борисов и Еди Рама способстват и за мощната връзка сред двете страни.

Ручи се срещна с ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в границите на районната Балканска молитвена закуска в Тирана.

От своя страна Цветанов насочи благодарности към Ручи за това, че Албания призна българското малцинство там.
Зам.-председателят на ГЕРБ уточни, че това е следващия знак за топлите връзки и взаимното почитание сред България и Албания.

В Тирана Цветанов се срещна и с ръководителя на македонския парламент Талат Джафери. Двамата разискаха Договора за добросъседство сред България и Македония.

В тази връзка Джафери съобщи, че историческият документ е отворил вратата за очертаването на трайна и устойчива европейска вероятност за Македония. От своя страна Цветанов дефинира контракта освен като знак за мощните политически връзки сред двете страни, само че и като поръчител за сигурността в района.

Талат Джафери съобщи, че в района не можем да забравим историята, само че не би трябвало постоянно да се връщаме към нея.
" Това няма да ни разреши да изградим бъдеще на непоклатимост и разцвет за жителите на страните от Западните Балкани ", безапелационен бе той.

По време на районната Балканска молитвена закуска ръководителят на ПГ на ГЕРБ организира работна среща и с заместник-председателя на сръбския парламент Владимир Маринкович.

Маринкович благодари на Цветан Цветанов, че 15 години по-късно Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е съумяло да върне Западните Балкани във фокуса на европейския дневен ред.
Той акцентира основното значение на Срещата на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани, която е разрешила страните от района да получат по-ясна европейска вероятност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР