Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че няма да позволи

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че няма да позволи
Коментари Харесай

Няма да допусна провокации в парламента, подчерта Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че няма да разреши да се вършат провокации в постройката на институцията. И че не трябва да се позволява наново случката с барикадираните медицински сестри.

Караянчева направи изказване от трибунката във фоайето на Народното събрание във връзка това, че майките от "Системата ни убива " са в деловодството на Народното събрание и отхвърлят да изоставен.

По-рано те, дружно с представители да гражданското придвижване "Изправи се.БГ ", оповестиха, че са там, тъй като чакат депутатите да дойдат и да разпишат 240 заявления, в които споделят, че поддържат митинга, приканват членовете на Висш съдебен съвет да изискат оставката на основния прокурор Иван Гешев, декларират, че са срещу плана за конституция на ГЕРБ и че са съгласни Народното събрание да бъде необуздано.

Цвета Караянчева прикани НСО да си свърши работата и да уведоми жителите за нейните разпореждания.

Тя посочи, че в писмото си до нея майките са дали период от 16 до 18 септември и на никое място не споделят "днес и в този момент ". "Като цивилизовани хора ще създадем всичко допустимо от 16 до 18 септември да се проведат срещите и да забележим какво тъкмо би трябвало да се реши ", уточни ръководителят на Народното събрание. И подсети за заповедта на министъра на опазването на здравето за достъпа до постройката на външни лица.

Караянчева заяви, че е получила писмо от майките сутринта и незабавно го е разпратила до парламентарните групи. И оттук насетне не вижда причина "дамите да стоят пред пропуща, тъй като те нямат други претенции ".

"Разбирам, че има и дете. Аз се удивлявам какво прави то там. Безкрайно доста им съчувствам, само че мисля, че мястото на едно дете не е тук в постройката на Народното събрание, в случай че ние не сме отхвърлили техните претенции ", добави тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР