Председателят на парламента Цвета Караянчева отправи поздрав за Великден към

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева отправи поздрав за Великден към
Коментари Харесай

Караянчева: Честит Великден! Пазете се и бъдете здрави!

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева насочи привет за Великден към българите.

„ На Великден, желая да си пожелаем доста неща. Да бъдем здрави, да бъдем положителни, да бъдем единни. Нека тези от нас, които са вярващи християни да отворят сърцата си за чудото на Възкресението, а тези от нас, които изповядват друга вяра, да почувстват насладата от пролетта, даже когато имат опция да я виждат единствено през прозорците си “, написа тя във Facebook.

„ Вероятно множеството от Вас, също като мен, няма да получат утехата да прегърнат най-близките си от боязън да не слагат под опасност здравето на хора от рисковите групи. Естествено е човек да изпитва горест и яд в миг, когато сме принудени да се откажем от нормалните наслади към празника, от привички, ритуали, обичаи. Но точно поради тази ужасна обстановка би трябвало да намерим в себе си сили да сме спокойни и дисциплинирани. За да можем на собствен ред да помогнем на някой различен да се оправи с тъгата и гнева “, прикани тя.

Караянчева моли да не забравяме, че терминът „ обществена изолираност “, който се наложи в обществото, в действителност е надълбоко неправилен.

„ Изолацията е единствено физическа. Нека използваме дните към празника, с цел да бъдем в непрестанен контакт, въпреки и от отдалеченост, с близки, другари, познати – актуалните технологии дават задоволително опция за това. Да не забравяме самотните, да не забравяме по-слабите от нас, нито тези, които живеят в боязън. Днес, повече от всеки път, сме длъжни да намираме думи на състрадание, разтуха и кураж за всички, които имат потребност от тях. И най-много да не забравяме, че и това необичайно, нервно време на неустановеност и самотност ще отмине. И парковете още веднъж ще се изпълнят с деца и юношески компании и отново ще има смях и непосредственост. Може би не толкоз скоро, колкото ни се желае, само че и това ще стане! Честит Великден! Пазете се и бъдете здрави! “, написа още тя. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР