Председателят на парламента Цвета Караянчева е била успешно оперирана в

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева е била успешно оперирана в
Коментари Харесай

Цвета Караянчева е оперирана в правителствена болница от шефа на “Пирогов“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е била сполучливо оперирана в държавната болница “Лозенец “ от водещия ортопед-травмотолог и шеф на “Пирогов “ проф. Асен Балтов. Състоянието ѝ е устойчиво.

Преди ден тя претърпя случай с кола на НСО край Хитрино и беше незабавно превозена с хеликоптер от Шумен до София, което провокира голям брой въпроси и отвращение в обществените мрежи за специфичното отношение, което е получила. Причината е, че въобще е взето решение да се транспортира до София, което се пояснява като самопризнание, че близката болница в Шумен не е в положение да реагира съответно при сходна банална контузия, както и че е превозена с хеликоптер, а не да вземем за пример с елементарен реанимобил. Раздразнението се задълбочава от обстоятелството, че болшинството хора не биха били третирани по същия метод при сходна контузия.

Вчера вечерта Караянчева бе оперирана в държавната болница “Лозенец “ от шефа на “Пирогов “ проф. Асен Балтов, който в понеделник обясни детайлности към лекуването ѝ, както и за какво се е наложило да бъде превозена до София.

“Както знаете, през вчерашния ден към 10.30 е претърпяла пътнотранспортно произшествие на пътя след град Шумен, при което е превозена незабавно в болничното заведение в Шумен, където са осъществени първите проучвания. На мен ми се обадиха към 11 часа сътрудниците ортопеди от Шумен с молба за консултация и колаборация ", описа Балтов.

По думите му с изключение на строшаване в региона на раменната кост, Караянчева има и контузия в региона на гръбначния дирек. “След в началото диагностициране не беше несъмнено какво е положението, по тази причина се взе решение да бъде превозена с държавния хеликоптер за по-сигурно. Знаете, продължителното пътешестване с кола за спешна помощ не е уместно, когато има увреждане в гръбначния дирек ", изясни още проф. Балтов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР