Председателят на парламента Цвета Каранчева прекрати днешното пленарно заседание, няма

...
Председателят на парламента Цвета Каранчева прекрати днешното пленарно заседание, няма
Коментари Харесай

БСП напусна НС, няма да има парламентарен контрол

Председателят на Народното събрание Цвета Каранчева приключи днешното пленарно съвещание, няма да има и парламентарен надзор. Караянчева изясни, че парламентарен надзор няма да се организира, защото множеството въпроси, отправени към министрите са заложени от Българска социалистическа партия, а тях ги няма в залата.
Причината за това народните представители на Българска социалистическа партия да изоставен пленарна зала е желанието за вкарване на 3 изключителни точки в днешния дневен ред на Народното събрание . Става въпрос за второ четене на Закона за водите, за Министерство на вътрешните работи и освобождението на шефа на Здравната каса Камен Плочев.
В рамките на дебата по какъв начин да продължи днешното съвещание ръководителят на Правна комисия и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов съобщи, че процедурата за поименна инспекция е поискана нелегално. " Очевидно е желанието на тази процедура да повреди и да прекъсне съвещанието, в това число и разискването на точка от дневния ред, която беше от опозиционната парламентарна група ", сподели той и уточни, че ПГ на " Българска социалистическа партия за България " показва отвращение за парламентарна работа. Той прикани да се продължи работа по дебата по законодателната част, само че да не се организира гласоподаване.
Председателят на ПГ на " Обединени патриоти " Волен Сидеров посъветва Цвета Караянчева да мисли по-бързо и да вземе решение в позитивна тенденция. " Днешното осъществяване на Валери Жаблянов и Георги Свиленски трябваше да бъде последвано от вашата глоба да ги изгоните от залата и да нямат право да влизат в последващо съвещание. Те направиха хулигански дейности ", уточни Сидеров. А на конференция отвън залата той сподели, че ще упорства Караянчева да обърне повече внимание на работата на квесторите, защото Жаблянов и Свиленски се държали хулигански .
В дебата се включи и националният представител от ПГ на ГЕРБ Вежди Рашидов, който прикани съвещанието да бъде прекъснато от почитание към министрите. " Това не е кафене, това е работно място ", съобщи Рашидов.
В последна сметка ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева приключи днешното пленарно съвещание.
" Съжалявам, че не можахме да довършим гледането на Закона за водите, измененията касаят сериозната инфраструктура и язовирите, както и здравето и живота на хората ", сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по околна среда и води Ивелина Василева по време на брифинг в Народното събрание по отношение на прекратяването на съвещанието и невъзможността Закона за водите да бъде гледан. По думите ѝ това са промени, които дават опция на изпълнителната власт да разпореди на държавни предприятия стопанисването на язовирите.
" Държавата застава с ясния ангажимент да подсигурява отбраната на сериозната инфраструктура. Чрез тези законодателни промени се усъвършенства и се прави по-ефективен контролът упражняван от ДАМТН, като се вкарва експлицитна категоризация за язовирите ", добави Василева.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че " днешната проява демонстрира, че Българска социалистическа партия не ги интересуват проблемите, нито в опазването на здравето, нито в законодателната власт, с цел да може да ограничим бъдещите наводнения. Те желаят единствено да предизвикат, тях ги няма. Искам да благодаря на Обединените патриоти за това, че сме дружно и това което оправим водени от интереса на България. "
Според депутата от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев всичко това се е случило поради освобождението на шефа на НЗОК Камен Плочев . Точно то беше една от трите изключителни точки, вкарани в постоянното пленарно съвещание през днешния ден. Припомняме, че през днешния ден на парламентарен надзор трябваше първи да дава отговор на въпроси здравният министър Кирил Ананиев. Той трябваше да дава отговор на четири въпроса, в това число за Националната здравна карта. Финансовият министър Владислав Горанов пък беше трети в дневния ред на парламентарния надзор и трябваше да отговори на въпрос навръх Бойчев по отношение на контрола, реализиран от митническите органи върху вноса на горива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР