Председателят на парламента ще се избере за миг, когато има

...
Председателят на парламента ще се избере за миг, когато има
Коментари Харесай

Цитат на деня: Председателят на парламента ще се избере за миг, когато има готовност за правителство

Председателят на Народното събрание ще се избере за момент, когато има подготвеност за държавно управление - това съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който през днешния ден предложения водачите на парламентарни групи на срещи, в които да разискват тематиките, по които може да се реализира болшинство в пленарната зала.

След ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " се уговориха да замразят краткотрайно гласуването и преди този момент да уточнят законодателните цели пред Народното събрание. Обсъждането ще забави за незнайно време началото на конституционната процедура по съставяне на постоянно държавно управление. Повече по тематиката четете.

 3 в 1 наесен - непредвидена, само че допустима композиция: какви са сюжетите за избори 3 в 1 наесен - непредвидена, само че допустима композиция: какви са сюжетите за избори

Малко след изявлението на Борисов в особено изказване съпредседателите на " Продължаваме промяната - Демократична България " оповестиха, че течащите в коридорите на Народното събрание договаряния са само по законодателните цели и не включват разискване на благоприятни условия за сформиране на държавно управление. Повече вижте.

Изборът на ръководител и оповестяването на парламентарните групи са двете официални стъпки, без които Румен Радев не може да свика съвещания и по-късно да стартира да връчва проучвателните мандати за кабинет. Това пък би удължило живота на Народното събрание в сюжет, при който страната върви към нови избори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР