Председателят на парламента Росен Желязков не изключи компромисен вариант за

...
Председателят на парламента Росен Желязков не изключи компромисен вариант за
Коментари Харесай

Росен Желязков не изключи и вариант с ротация между Габриел и Денков

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не изключи компромисен вид за съгласие сред ГЕРБ и ПП/ДБ - общо ръководство с втория мандат, като Мария Габриел и Николай Денков се ротират на няколко месеца.

" Темата за ротация, която стана настояща е една от тези ексцентрични тематики. Сякаш имаме потребност да търсим ексцентрични решения, с цел да излезем от омагьосания кръг на персоналното или електоралното. Дали е вероятен (варианта за ротация сред Габриел и Денков) ще се разбере. Защо пък да не е вероятен, в случай че това ще разсече гордиевия възел, който е вързан сега ", разяснява пред Нова телевизия Желязков.

" Но има една мисъл на Лец (Станислав Лец, прочут полски писател)- когато се не помнят клюките, те се трансформират в легенди ", приключи коментара си по тематиката той.

Следва да отбележим, че информацията, че сходен вид е вероятен, се завъртя в публичното пространство от " Капитал ".
 Никола Минчев убеден, че няма да има глас от ПП/ДБ за Габриел
Никола Минчев убеден, че няма да има глас от ПП/ДБ за Габриел

Случилото се последната седмица не дава отговор на никакви стандарти за правораздаване

" Срещи сред ГЕРБ и други партии се водят непрекъснато, уточни Желязков. Това са напълно естествени политически съвещания сред всички, тъй като би трябвало да се почисти следната тематика - в случай че по политически съображения се споделя, че няма да се поддържа една партия или мандата на една партия, това не значи, че пътят, който сме минали - политически съвещания по законодателна стратегия, срещи... В момента вършим съвещания какво би било даже и в случай че се стигне до втори мандат, в случай че се стигне до трети мандат ", даде да се разбере Желязков, че от ГЕРБ въпреки всичко са склонни да мислят върху други разновидности, макар поръчките на Борисов и други партийци, че при неуспех на първия мандат, вторият и третият са обречени.

А какъв ще бъде профилът на министрите в проектокабинета " Габриел ", който ще бъде с първия мандат - " хора, неполитически натоварени, с висока експертиза, с нужните полезности и добродетели, които насочат ясно обръщение на упования на обществото и нашите сътрудници ", уточни ръководителят на Народно събрание. Той показа, че към този момент знае имената на проектоминистрите, само че предстоящо избегна конкретика. Самият състав щял да бъде както и самата Мария Габриел - проевропейски насочен.
 14-4-2 сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ – формулата на кабинета „ Габриел “?
14-4-2 сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ – формулата на кабинета „ Габриел “?

Делян Добрев чака гласове от " Демократична България "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР