Председателят на парламента на Великобритания Джон Беркоу и бившият финансов

...
Председателят на парламента на Великобритания Джон Беркоу и бившият финансов
Коментари Харесай

Председателят на британския парламент възмутен от решението на Джонсън

Председателят на Народното събрание на Англия Джон Беркоу и някогашният финансов министър Филип Хамънд са възмутени от решението на премиера Борис Джонсън да прекрати работата на Народното събрание в навечерието на Brexit.
По-рано през днешния ден Джонсън разгласи, че работата на Народното събрание ще бъде прекратена до 14 октомври, което понижава значително възможностите депутатите да попречат страната да напусне Европейски Съюз без съглашение.
Brexit би трябвало да стане факт на 31 октомври. На 14 октомври кралицата би трябвало да произнесе тронно слово, в което да бъдат изложени целите на държавното управление, съобщи БГНЕС.
Джонсън изясни решението си за привършване на парламентарния сезон и да стартира представянето и реализацията на новия вътрешнополитически дневен ред. Въпреки това огромна част от сътрудниците му подозират в тази стъпка желание да лиши Народното събрание от правото на глас преди Brexit и да изведе страната от Евросъюза без съглашение. Самият Джонсън увери, че депутатите ще разполагат с задоволително време да обсъдят обстановката към Brexit и, в случай че бъде реализирано ново съглашение с Европейски Съюз, да го проучват и гласоподават.
Според Беркоу, решението за прекратяване работата на Народното събрание ще лиши депутатите от задължението им да дефинират курса на развиване на страната. Това е огорчение за демократичния развой и правата на парламентаристите като национални избраници. „ В началото на своето ръководство министър-председателят следва да подсигури, а не да унищожава демократичния си мандат и да показва обвързаност към парламентарната народна власт ”, съобщи Беркоу.
Неотдавна той заявява, че няма да допусне Народното събрание да бъде лишен от глас. Политически анализатори подозират, че доста скоро ще извърши своето заричане като употребява процедурни хватки в Народното събрание.
Много изрично е мнението и на някогашния финансов министър Филип Хамънд, който дефинира решението на Джонсън като „ жестоко конституционно нарушаване ”, което е надълбоко недемократично.
Найджъл Фарадж позволи опцията решението на държавното управление да докара до гласоподаване на избор на доверие, което покачва вероятността от осъществяване на парламентарни избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР