Председателят на парламента на Каталуния Роже Торен предложи Карлес Пучдемон

...
Председателят на парламента на Каталуния Роже Торен предложи Карлес Пучдемон
Коментари Харесай

Каталунският парламент издигна Пучдемон за лидер на автономната област

Председателят на Народното събрание на Каталуния Роже Торен предложи Карлес Пучдемон за районен водач, който да сформира ново каталунско държавно управление, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Торен разгласи кандидатурата след съвещания с каталунските политически сили.

Предстои в Народното събрание да има диспути по предлагането, последвани от гласоподаване, което може да е в края на месеца, съобщи Франс прес.

Предложението бе направено в миг, когато Пучдемон е в Копенхаген за конференция, отдадена на Каталуния, съобщи Българска телеграфна агенция. Испанската държавна прокуратура по-рано през днешния ден изиска от испанския Върховен съд да задейства още веднъж европейската заповед за арест на Карлес Пучдемон.

Испания издаде европейска заповед за арест на Пучдемон през ноември. След месец Мадрид я отдръпна поради опасения, че Брюксел ще върне Пучдемон, само че ще ограничи закононарушенията, за които той може да бъде съден в родината си, отбелязва Асошиейтед прес.

Испания проверява Пучдемон за протест, подривна активност и финансови злоупотреби, свързани с едностранното оповестяване на самостоятелност на Каталуния от районния парламент на 27 октомври предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР