Председателят на общинския съвет във Враца Нели Стоянова е подала

...
Председателят на общинския съвет във Враца Нели Стоянова е подала
Коментари Харесай

Трус в ГЕРБ-Враца! Председателят на общинския съвет Нели Стоянова подаде оставка, с нея си тръгва и знаков съветник

Председателят на общинския съвет във Враца Нели Стоянова е подала оставка, научи извънредно организация BulNews.
Днес в деловодството изненадващо е импортиран документ, посредством който тя е декларирала желанието си да освободи поста, като напуща и локалния парламент. Като публична причина за същественото решение са посочени персонални аргументи.
Неофициално обаче се приказва за желанието на част от нейните съпартийци в общинския съвет да я раздерат. Атаките против нея не са спирали от самото начало, откогато на 6 ноември 2019 година беше определена за ръководител. За страдание Нели Стоянова не е получила отбрана от факторите в локалната организация на ГЕРБ и по този начин се е стигнало до крайното й решение да се дистанцира от общинския съвет. Има индикации обаче, че скоро тя ще напусне и партията на премиера Бойко Борисов.
Изненадващо през днешния ден в деловодството на общинския съвет е импортирана още една оставка. Заедно с нея си потегля и знаковият сенатор Деян Бенински. Младият предприемач беше втори мандат общински консултант и измежду авторитетните персони в групата на ГЕРБ. Официалната причина е предотвратяването на обвинявания към него за спор на ползи поради строителната му компания. В събота се чака групата локални сенатори на ГЕРБ да се съберат на изключителна среща, на която да дискутират предложенията за нов ръководител.
На рандевуто би трябвало да се посочи и кои двама от партийната листа ще влязат в общинския съвет на мястото на Стоянова и Бенински.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР