Председателят на общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков свиква спешно

...
Председателят на общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков свиква спешно
Коментари Харесай

Председателят на общинския съвет в Благоевград свиква спешно заседание за онкоболницата

Председателят на общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков привиква незабавно съвещание в понеделник, 18 март, оповестяват от локалния парламент. Извънредната сесия се постанова поради обстановката към ръководството на Специализираната болница за интензивно лекуване по онкология "Св. Мина ".

Изненадващо определеният единствено преди три дни за краткотраен шеф на благоевградската онкоболница доктор Румен Кондев съобщи, че се отхвърля от поста. С смяната в позицията си доктор Кондев изправи общинското управление пред сериозен проблем - извънредно значимото за хиляди раково заболели хора звено да остане без шеф и на процедура да прекрати работа. За да не се стига до затваряне на болничното заведение, ръководителят на Общинския съвет Благоевград свика незабавен Председателски съвет, по време на който бе взето решение за осъществяване на изключително съвещание на локалния парламент още в понеделник.

По време на сесията на 18 март общинските съветници ще гласоподават анулация на решение от 12 март, с което избраха Кондев за шеф на СБАЛО - Благоевград. Освен това, в понеделник съветниците ще гласоподават и дали да бъде анулирано решение номер 20 от съвещанието им на 22.02.2019 година, с което бе решено, че ще бъде разгласен конкурс за длъжността Управител на онкоболницата. Благоевградските съветници би трябвало да решат и дали да упълномощят кмета на общината да подписа контракт за ръководство на здравното заведение.

До избор на краткотрайно ръководещ на СБАЛО "Св. Мина " се стигна откакто досегашният шеф доктор Георгиев подаде молба за овакантяване доскоро повече от месец. В заявката си той посочи персонални аргументи.
Извънредното съвещание на Общинския съвет в Благоевград ще се организира в понеделник 18 март от 10.00 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР