Председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков, с чийто

...
Председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков, с чийто
Коментари Харесай

Председателят на Общинския съвет в Септември, с чийто пистолет бе убит човек, е освободен от ареста

Председателят на Общинския съвет на Септември Лазар Влайков, с чийто револвер съгласно първичната информация 6-годишно дете простреля смъртоносно мъж във Виноградец, е освободен от ареста. Срещу него не е повдигнато обвиняване, по тази причина и мярката му за неотклонение не е удължена, осведоми Би Ти Ви. Влайков беше арестуван за 24 часа, откакто по време на тържество малолетният му племенник простреля 47-годишния собтвеник на заведение Наско Тонкев, който умря.

Засега формалната версия, по която работи прокуратурата, е, че изстрелът е създаден несъзнателно, откакто оръжието е попаднало у детето инцидентно, заяви БНР.

Вчера синът на жертвата се усъмни, че е стреляло детето.

Днес дъщерята на Тонкев описа за малкия екран, че е участвала от самото начало на веселбата в заведението и татко ѝ е погубен несъзнателно не от детето, а от Влайков. По думите ѝ детето си играело настрани, а Тонкев и Влайков разглеждали оръжието. " Лазар стреляше последните пъти. Видях моя татко по какъв начин скочи от стола и извика: " Какво правиш бе? " По тези думи осъждам, че в случай че е детето, той няма да му зададе тези въпроси ", сподели момичето. Допълни, че по-късно Влайков се обадил на собствен другар прокурор и евентуално той го е посъветвал да трансферира виновността на детето.

Според роднините полицията е взела натривки от ръцете на детето и ще се разбере скоро дали то е употребило оръжието.

Името на Влайков се чу преди пет години, откакто намушка с нож инцидентен жител след пътен случай, напомня малкия екран. Попада в полицейските сводки един път откакто пребива сина на общински консултант и повторно след нападението с ножа. Той е от ГЕРБ, само че два пъти е изключван от партията поради разнообразни прегрешения.

Според наказателния юрист Людмил Рангелов причинителят на убийството ще бъде доста елементарно открит, откакто излезе резултта от натривката от ръцете на детето. По думите му първото нещо, което е сложило началото на веригата нарушаване е, че Влайков е влезнал в заведението с оръжие. " Сватбарски са стреляли слепешката ", което също е неприемливо, изясни Рангелов. Адвокатът напомни, че самият факт, че Влайков има престъпни регистрации, и без да е бил осъждан, е мотив да не му бъде издадено позволение за носене на оръжие. " Доколкото разбирам той е ръководител на Общинския съвет в Септември и евентуално по властовата линия е решил въпроса с разрешителното за владеене на оръжие ".

Вчера стана известно, че мъж е умрял след изстел с револвер. Първоначалните данни бяха, че оръжието е било в ръцете на 6-годишно дете, когато е изстрелян патрона. Повече четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР