Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев коментира въпроса

...
Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев коментира въпроса
Коментари Харесай

Шефът на Общинския съвет в Русе е против преименуването на улицата, на която е руското консулство

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев разяснява въпроса към настояванията на Украинското посолство у нас улиците с съветски имена да бъдат преименувани.

„ Призовавам бодрите, безгрижни и щастливи хора от украинското посолство да бъдат съответни за дневния ред на публичното! Вместо да вършат глупави и неуместни оферти, дано спомагат за решение на действителните проблеми на украинските жители. Един от тях е неналичието на синхронизация сред имунизациите на българските и украинските деца, което основава действителен проблем за записването им в детски градини и учебни заведения. За мен е значимо тези хора да бъдат социализирани “.

Пазарджиев добави, че обстановката не трябва да се политизира.
И още – малко уточнения по отношение на процедурата за преименуване на улици. Първо, с цел да се одобри такова решение, би трябвало да бъде направено предложение от кмета на общината или от името на общински консултант. След това предлагането се гласоподава на съвещание на Общинския съвет. В случай, че то бъде признато, следва живеещите на съответната улица да подменят своите документи в инструкции период.
В момента тече петиция в поддръжка на настояванията на Украинското посолство в България.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР