Председателят на Общински съвет Хасково – Таня Захариева оглави „Булгартрансгаз”

...
Председателят на Общински съвет Хасково – Таня Захариева оглави „Булгартрансгаз”
Коментари Харесай

Таня Захариева оглавява временно Булгартрансгаз


Председателят на Общински съвет Хасково – Таня Захариева оглави „ Булгартрансгаз” краткотрайно, научи 3eNews от свои източници. Очаква се тя да бъде акредитиран представител на сдружението до момента в който КЕВР избере титуляр. Малко по-късно самата Захариева удостовери новината пред Дарик Хасково. Съобщението за назначението към този момент е оповестено и на интернет страницата на газовото сдружение.

С решение на Надзорния съвет за нов член на Управителния съвет на „ Булгартрансгаз “ ЕАД е определен господин Владимир Малинов, като КЕВР следва да се произнесе по избора в триседмичен период от пускане на процедурата пред Комисията.

Назначението в газовия оператор идва дни след неочакваната кончина на Георги Гегов, който бе изпълнителен шеф на " Булгартрансгаз ". Захариева е и ръководител на Управителния съвет на сдружението. Когато се развихри абсурдът " Кумгейт ", Захариева подава оставката си. КЕВР обаче не я прегледа всъщност, поради липса на оферти на нови членове.

Пред Дарик радио Захариева изясни, че новият й ангажимент няма да попречи на работата в Общински съвет, защото е излязла в двуседмичен отпуск.
„ Имах право на избор дали да оглавя сдружението, съобщи пред Дарик Захариева. На въпрос, за какво е приела, тя отговори: „ Това са персонални претекстове и не е належащо да ги споделям”. По думите на Захариева, краткотрайното й предопределение не е коментирано с ръководителя на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев.

Припомняме, че на парламентарните избори през 2014 година Захариева бе определена за народен представител с преференция от Хасковски район, само че се отхвърли от мястото си. Впоследствие тя стана ръководител на УС на " Булгартрансгаз " точно в интервала, в който Делян Добрев стана ръководител на Комисията по енергетика за първи път. Името ѝ бе забъркано и по време на абсурда " кумгейт " с депутата Делян Добрев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР