Председателят на Общинската избирателна комисия в Етрополе от квотата на

...
Председателят на Общинската избирателна комисия в Етрополе от квотата на
Коментари Харесай

ОИК Етрополе отряза АТАКА за изборите. Кой им нареди?

Председателят на Общинската изборна комисия в Етрополе от квотата на ГЕРБ Ивелина Атанасова отряза АТАКА от присъединяване в локалните избори в града.

Въпреки че документите на партията бяха подадени съгласно условията на ЦИК и в период, Атанасова изцяло преднамерено и с измислени така наречен забележки отхвърли да записва политическата групировка, оповестяват от пресцентъра на партията.

По този метод шефката на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова от ГЕРБ наруши конституционните права на българските жители, като ги лиши от право на избор за идните локални избори през октомври.

Партия АТАКА подаде тъжба с вх. № МИ-10-96 до Централната изборна комисия, с която упорства тенденциозното решение на ОИК Етрополе да бъде анулирано и партията на Сидеров да бъде записана незабавно за присъединяване в избора за общински съветници.

Партия АТАКА е подала правилно попълнени документи и отводът на ОИК Етрополе, с ръководител Ивелина Атанасова, е в прорез с нормативните и законовите условия за локалния избор.

В българското законодателство не е записано, че ОИК може да дефинира период за премахване на несъответствия в минути, а е записано, че това се случва не по-късно от крайния период за регистрация, който беше в 17 часа на 16 септември.

Дори в съответния случай ОИК Етрополе би трябвало да стартират нова регистрация, щом измисленият им и неосъществим за съблюдаване период за премахване на наставления не е спазен.

АТАКА пита кой подреди на ръководителя на ОИК Етрополе Ивелина Атанасова да откаже регистрация на партията.

АТАКА желае оставката на Ивелина Атанасова от ОИК Етрополе поради тенденциозното й отношение по отношение на партията и нарушаванията, които умишлено извърши единствено и единствено да не допусне АТАКА до присъединяване на изборите в Етрополе.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР