Председателят на общинарите-социалисти Калоян Паргов, който е и шеф на

...
Председателят на общинарите-социалисти Калоян Паргов, който е и шеф на
Коментари Харесай

Общински съветници скочиха на Фандъкова заради потопа в София

Председателят на общинарите-социалисти Калоян Паргов, който е и началник на БСП-София, и съпредседателят на "Политическа група-5 " инж. Симеон Славчев желаеха пояснение от столичния кмет Йорданка Фандъкова за какво ремонтирани улици са се трансформирали в езера при падналия пороен дъжд в понеделник (24 юни).

"Летни стихии постоянно е имало. Това не е вест. Новината е, че след нескончаем и необятно прокламиран ремонт, струващ скъпо на столичани и европейските данъкоплатци, през вчерашния ден знаковата улица „ Солунска “ се трансформира в езеро. Ситуацията провокира призрачен сън за автомобилния трафик и за комерсиалните обекти в региона ", съобщи Калоян Паргов и добави: „ ГЕРБ потопи София “.

По думите му истината е, че управлението на Столична община от години нехае за здравето и сигурността на софиянци. Вглъбена само в усвояването на европейски средства, които отиват в неизвестно чий джоб, управата на София подлагала на тествания жителите и бизнеса в града.

Паргов напомни, че единствено преди дни човек бе изумен от гръмотевица и почина в "Люлин ", а през вчерашния ден гръм удари трафопост на кръстовището на бул. „ Константин Величков “ и улица „ Цар Симеон “ в София и провокира пожар. „ Азбучното предписание да има ефикасни гръмоотводи не се съблюдава. Кой, в случай че не Столична община, би трябвало да следи за сигурността на популацията? “, риторично попита той.

Според него абдикацията на кмета на София от всички отговорности по поддържането и качественото създаване на инфраструктурни обекти и уреди към този момент дава своите трагични резултати. "Оправданието, че виновността е единствено и само на изпълнителите на ремонтите, е несъстоятелно. Възложителят – Столична община би трябвало да носи отговорност за протичащото се в града. Гаврата с търпението на софиянци е цялостна “, безапелационен е Калоян Паргов.

Подобно мнение изрече и Симеон Славчев. „ Управлението на кмета Фандъкова и ГЕРБ в София потвърдиха само, че могат да вземат неправилни решения за развиването на столицата и всичко след тях е …потоп”, разяснява общинският консултант от "Политическа група 5 " и ръководител на Политическа партия МИР във връзка следващите наводнения, случили се на новоремонтирани столични булеварди и транспортни артерии.

Преди повече от година Славчев е алармирал, че неприятните поправки в столицата ще имат последици, които ще са ущърб на софиянци. „ Освен вредите, които всеки от нас ще би трябвало да заплати от джоба си, повторно, се надявам да се разминем без човешки жертви” сподели Славчев и изиска от управниците обстоен разбор за аргументите за случилият се потоп в София.

Още на следващия ден съпредседателят на ”Политическа група – 5” ще внесе запитване до Йорданка Фандъкова по кое време за последно са почиствани канализационните шахти в столицата? Според Славчев, в случай че почистването и рехабилитацията на оборудванията е направена постоянно и качествено, случилото се от през вчерашния ден не би било допустимо.

„ Имам големи подозрения, че шахтите на София се почистват единствено на книга, а се изписват големи суми, които столичани заплащат, а при първия дъжд се наводняват”, разяснява Славчев и съобщи, че ще търси отговор на въпросите за какво София потъна във вода след първия по-сериозен дъжд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР