Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк

...
Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк
Коментари Харесай

Военен №1 на САЩ: Рискът от глобален сблъсък нараства

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили прикани идващото потомство военни от американската войска да приготвят въоръжените сили за войни, които може да не наподобяват изключително на днешните, съобщи Асошиейтед прес.

Ген. Мили съобщи пред кадети, дипломиращи се от военната академия в Уест пойнт, че би трябвало да носят отговорността Америка да бъде готова за свят, който става все по-нестабилен и в който огромни сили желаят да трансформират международния ред.

Неотдавна ген. Мили показа, която съгласно него ще продължи с години.

" Светът, в който ще носите пагоните, има капацитет за забележителен интернационален спор сред огромни сили. И този капацитет нараства, а не понижава ", акцентира той. Според него военните прерогативи на Съединени американски щати през последните години бързо се стопяват. " Съединени американски щати ще бъдат, в действителност към този момент сме, предизвиквани във всяка сфера на военните дейности, в космоса, киберпространството, по море, въздух и несъмнено, по земя ".

Америка към този момент не е непредизвикана световна мощ. Вместо това тя е подложена на тестване в Европа от съветска експанзия, в Азия - от китайския стопански и боен напредък, и от нуклеарните и ракетни закани на Северна Корея, а в Близкия изток и Африка - от неустойчивостта, предизвиквана от терористи.

Войните на бъдещето ще бъдат извънредно комплицирани, с сложни за разкриване врагове и конфликти в обитаеми места, изискващи оръжия с огромен обсег и нови, напреднали технологии, акцентира ген. Мили. По думите му Съединени американски щати към този момент изпращат на Украйна нови, модерни дронове и други оръжия, някои от които са на фаза прототипи.

През идните 25-30 години фундаменталния темперамент на войната и употребяваните оръжия ще продължи да се трансформира, акцентира Мили, като прикани армията на Съединени американски щати да не се придържа към концепции и оръжия от предишното, а да се модернизира и развива. В бъдеще новозавършилите лейтенанти втори клас ще водят борби с роботизирани танкове, кораби и самолети, разчитащи на изкуствен интелект, синтетични горива и 3Д произвеждане.

" Вашето потомство ще носи отговорността да опази мира, да възпре и предотврати започването на война сред огромните сили ", добави Мили, като подсети за голямата човешка цена на сходни войни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР